Новини

Повернутися до переліку новин

Про ключові зміни в роботі еколога в умовах воєнного стану вже у червневому журналі

Кожен із Вас, як ніхто інший, знає, що за чимось грандіозним завжди постають послідовні, системні і фахові дії.

У цьому випуску ми не надамо всіх відповідей на глобальні питання відновлення, однак точно допоможемо тим, хто тут і зараз представляє екофронт.

У підготовці червневого номера ми спирались на звернення реальних суб’єктів господарювання, з їх реальними складнощами, а 174 фахівці протягом поточного місяця отримали консультації експертів на нашій гарячій лінії «Швидка допомога екологу».

Червневий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 6 вже на інтерактивній платформі Живий Журнал.

Вже у червневому номері читайте:

Удосконалення дерегуляційних процесів: чотири ключові зміни

З метою спрощення регуляційних та дозвільних процесів в умовах військового стану та задля підтримки бізнесу, Урядом удосконалено механізми провадження господарської діяльності шляхом внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану». Які ключові зміни передбачені для суб’єктів господарювання? Розбираємо в матеріалі.

Водокористування в нинішніх реаліях: як контролювати якість стічних вод та чи можна отримати дозвіл на спецводокористування?

Спеціальне водокористування передбачає забір води з водних об’єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти, зокрема й забір води та скидання забруднюючих речовин зі зворотними водами із застосуванням каналів. Для нього є обов’язковим отримання дозволу на користування. У зв’язку зі вторгненням військ РФ на територію України та веденням бойових звичайний ритм цивільного життя та господарської діяльності було змінено. Як контролювати якість стічних вод в умовах війни? Та чи реально отримати дозвіл на спецводокористування в нинішніх реаліях? З’ясовуємо в матеріалі.

Зміни у надрокористуванні-2022: на що важливо звернути увагу?

Регулювання сфери користування надрами здійснюється за допомогою розгалуженої системи нормативних актів, часто не узгоджених один з одним. Частина положень застаріла та потребує скасування. Отже, необхідна докорінна реформа системи надрокористування в Україні. Що саме важливо змінити? Розбираємо в матеріалі.

Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря: покроковий алгоритм дій

У статті розглянули питання щодо:

  • Постановки на державний облік в галузі атмосферного повітря.
  • Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
  • Розробки звіту з інвентаризації викидів та документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
  • Розробки документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Альтернативне паливо з відходів на підприємствах цементної галузі: кращі практики

Проблема з наявністю енергоносіїв для промислових підприємств гостро постала ще в довоєнний час. Протягом 2021 — початку 2022 років ціни на енергоносії зросли майже удвічі. Це стало найбільшою проблемою для всієї будівельної галузі, при випалюванні клінкеру — в його собівартості від 52 % до 55 %, залежно від способу випалу, становлять енергоносії. Наразі проблема енергоносіїв ще нагальніша — неможливість постачання вугілля із тимчасово окупованих територій (також територій, де ведуться активні бойові дії) чи транспортування з-за кордону через блокування українських портів. Тому актуальним питанням на порядку денному постало «альтернативне паливо». Отже, які перспективи в альтернативного палива з відходів на підприємствах цементної галузі? З’ясовуємо в матеріалі.

Управління відходами від вітрових установок та сонячних панелей внаслідок військових руйнувань: проблеми і перспективи

На шляху до декарбонізації виробництва виникає питання впровадження альтернативних джерел енергопостачання. У глобальному розвитку відновлюваної енергетики важливе місце посідають вітрова (ВЕС) та сонячна енергетика (СЕС).

В Україні найбільша частка об’єктів відновлюваної енергетики зосереджена у південних та східних областях. Військова агресія та повномасштабне вторгнення Росії має руйнівний вплив не лише на об’єкти військової, цивільної та критичної інфраструктури, але й на об’єкти відновлюваної енергетики. У статті розглянемо управління відходами на підприємствах ВЕС і СЕС та шляхи подолання енергетичної та екологічної кризи в даній галузі.

А також у випуску:

  • Які можливі загрози для гірничого підприємства у разі недотримання норм Податкового кодексу?
  • Як організувати систему поводження з відходами на підприємстві нафтотранспортної галузі?
  • Створено єдиний банк фахових екологів і менеджерів зеленої економіки
  • Є проблема? — Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей:
  • Отримання письмової згоди (повідомлення) про транскордонне перевезення відходів
  • Шпаргалка еколога на липень 2022 

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!