Новини

Повернутися до переліку новин

Про основні напрями роботи Мінприроди на 2014 рік

03 лютого 2013 року під час брифінгу в Будинку Уряду Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков поінформував про основні напрями роботи Мінприроди на 2014 рік

«Вперше за часи незалежності України на розв’язання проблеми здійснення заходів, спрямованих на оздоровлення басейну річки Сіверський Донець та покращення екологічного стану на території Харківської, Луганської та Донецької областей виділено 180 млн. гривень», - зауважив Олег Проскуряков.

Очільник Мінприроди наголосив, що у 2014 році за напрямом «Забезпечення раціонального використання і зберігання відходів виробництва та побутових відходів» плануються наступні заходи:

-  вивезеннята знешкодженнязалишків непридатних до використання пестицидів і тари від них;

-  продовження роботи з рекультивації вже існуючих полігонів твердих побутових відходів і будівництво нових полігонів та комплексів з переробки твердих побутових відходів;

-  влаштування підземних профільтроаційних бетонітоцементних завіс навколо могильників з токсичними відходами ДП "Горлівський хімічний завод".

За напрямом «Охорона і раціональне використання водних ресурсів»:

-   продовження реконструкцію вже існуючих та будівництво нових очисних споруд каналізації;

-   здійснення заходів з гідрологічного та санітарного стану водойм;

Також Мінприроди передбачає вирішення проблемних питань у сфері охорони тваринного світу:

-   забезпечення імплементації Європейської конвенції про захист домашніх тварин;

-   розроблення та затвердження комплексу практичних заходів з надання допомоги безпритульним тваринам, регулювання чисельності гуманними методами та створення мережі притулків з належним матеріально-технічним забезпеченням.

Протягом 2014 року буде продовжено роботу над створенням нових і розширенням існуючих об’єктів природно-заповідного фонду, створення мережі центрів з відновлення особливо цінних видів тварин: бурого ведмедя (Закарпатська область), зубра (Чернівецька область), глушця (Івано-Франківська область), коня-тарпана (Львівська область), байбака (Харківська область).

«Також у цьому році планується виділити кошти у сумі 21 млн. гривень для проведення комплексного еколого-геологічного моніторингу на території Калуського гірничопромислового району Івано-Франківської області та для завершення робіт з проведення моніторингу та розроблення плану заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на території Домбровського кар’єру ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана», - зазначив Олег Проскуряков.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!