Новини

Повернутися до переліку новин

«Прогалини» законодавства на прикладі ряду порушень при розробці Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року

Однією з «прогалин» при розробці Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року є те, що Програма прийнята необґрунтовано, тобто без урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії).

Роз’яснення Софії Шутяк, провідного юрисконсульта: «Оскаржуваний порядок суперечить меті, цілям та завданням Закону України «Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року». Метою цього закону, який прийнятий у продовження Національної програми екологічного оздоровлення басейну Дніпра та поліпшення якості питної води, є розв’язання однієї з найважливіших загальносуспільних проблем України – екологічного оздоровлення водних об’єктів басейну Дніпра та поліпшення якості питної води, яка є важливою складовою екологічної політики суспільства, орієнтованої на створення безпечних умов життя людини та відновлення природного середовища.

Також програма суперечить положенням Водної рамкової директиви та принципу інтегрованого управління водою, який визначений Водним кодексом України та передбачає відповідно до ст. 13 здійснення управління в галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів за басейновим принципом на основі державних, цільових, міждержавних та регіональних програм використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів».

Про інші «прогалини» законодавства у сфері промислової екології читайте у № 7 та № 9 журналу «Екологія підприємства». Роз’яснення дає провідний юрисконсульт Софія Шутяк.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!