Новини

Повернутися до переліку новин

Прибережна акваторія Азовського моря стане гідрологічним заказником загальнодержавного значення «Приморський»

14 червня 2017 року Кабінет Міністрів України підтримав проект Указу Президента України «Про оголошення прибережної акваторії Азовського моря гідрологічним заказником загальнодержавного значення «Приморський».

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час засідання наголосив, що створення заказника є частиною процесу формування національної екологічної мережі держави і сприятиме підвищенню екологічного  стану довкілля, а також збереженню і  відтворенню біологічного різноманіття акваторії Азовського моря.

«Створення заказника дозволить об’єднати території та об’єкти природно-заповідного фонду в екологічний коридор, сприятиме відновленню рибних ресурсів Азовського моря, підвищенню рекреаційної привабливості території і, як наслідок, спонукатиме збалансованому соціально-економічному розвитку регіону», —  сказав Остап Семерак.

Указом передбачено оголосити заказником акваторію Азовського моря, що прилягає до адміністративних меж Приморського району Запорізької області, шириною два кілометри та навколо ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Коса Обіточна» шириною один кілометр загальною площею 13115 гектарів.

Остап Семерак розповів про велику  видову різноманітність  флори і фауни на території майбутнього заповідника:  близько 150 видів безхребетних тварин, 80 видів риб та майже 20 видів водоростей-макрофітів. Найбільшу природоохоронну цінність акваторія заказника має для осетра російського та севрюги звичайної, які занесені  до Червоної книги України та  міжнародних Червоних переліків.

До того ж, акваторія заказника є кормовою базою  для перелітних  птахів, ареалом мешкання низки рідкісних видів флори і фауни, нерестовищем та місцем нагулу багатьох видів риб.

«Коса Обіточна з прилеглими до неї акваторіями є одним з найбільш мальовничих та цінних природних куточків України. Цей  Указ Президента –  наша гарантія майбутньому поколінню щодо його збереження і розвитку природо-заповідних територій та об’єктів України», —.заявив Міністр.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!