Новини

Повернутися до переліку новин

Принципи розділення відходів і побічних продуктів

Для класифікації відходів і побічних продуктів насамперед необхідно чітко розділити відходи від побічних продуктів і вторинної сировини.
Ключовим принципом для розуміння процесу є принцип ієрархії управління відходами.

Відповідно до цієї ієрархії усі результати списання відбуваються за участю еколога 5 ОБОВ’ЯЗКОВИХ і ПОСЛІДОВНИХ етапів оцінки:

► 1 етап — ЗАПОБІГАННЯ УТВОРЕННЮ ВІДХОДІВ, тобто робимо все, щоб при списанні ТМЦ утворювалося будь-що, тільки не відходи (наприклад — товар, що уже був у вжитку, який реалізують за справедливою ціною. А це вже не функціонал еколога! ).

► 2 етап — ПОВТОРНЕ ВИКОРИСТАННЯ. На цьому етапі шукають можливість залучення результатів списання у виробничий процес як сировини, матеріалів, запчастин, використання для ремонту тощо.

► 3 етап — РЕЦИКЛІНГ (ПЕРЕРОБКА). Шукають спосіб, як екологічно безпечно переробити списані ТМЦ з метою отримання вторинних матеріальних ресурсів та прибутку.

► 4 етап — ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ. Шукають спосіб, як екологічно безпечно переробити їх з метою отримання енергетичних ресурсів та прибутку для підприємства.

► 5 етап — ВИДАЛЕННЯ (захоронення на звалищі)

Про важливість принципів розділення відходів і побічних продуктів, та до яких основних негативних наслідків призводить відсутність у практиці підприємства чи недотримання цього принципу, дізнайтеся 22 листопада на одноденному курсі «УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ».

У програмі:

1. Імплементація директив ЄС у сфері поводження з відходами.
2. Планування роботи у сфері поводження з відходами на підприємстві, бюджетування витрат на екологічні послуги з утилізації/видалення відходів. Основні статті витрат на утилізацію відходів, місце та роль еколога у мінімізації витрат.
3. Життєвий цикл товарно-матеріальних цінностей, утворення відходів і вторсировини при списанні товарно-матеріальних цінностей, набуття юридичного статусу відходів.
4. Бухгалтерський облік відходів в автоматизованих системах бухгалтерського обліку (1С, Парус та ін.). Основні правила, типові помилки, шляхи вирішення проблемних питань обліку відходів. Автоматизація обліку.
5. Класифікація і паспортизація відходів, реєстрові картки ОУВ. Звітність у сфері поводження з відходами. Декларування відходів. Проблемні питання, типові помилки, шляхи вирішення.
6. Здійснення внутрішнього нагляду(контролю) за дотриманням законодавства у сфері поводження з відходами структурними підрозділами підприємства. Внутрішні перевірки, порядок проведення, документальне оформлення, контроль за виконанням приписів.


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!