Новини

Повернутися до переліку новин

Рішення про закриття полігону твердих побутових відходів № 5 для Києва є принциповим та остаточним – Петро Пантелеєв

Київ продовжує рухатися затвердженим планом безпечного закриття полігону твердих побутових відходів № 5 у найближчі 2-3 роки та будівництва альтернативи йому – сміттєпереробного заводу. У цьому процесі ми враховуватимемо технічні рекомендації німецьких колег, які провели ґрунтовне дослідження на полігоні. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час українсько-німецької конференції щодо питань рекультивації полігонів.

Читайте також: Розпочато реконструкцію полігону ТПВ № 5 у селі Підгірці

«Рішення про закриття полігону № 5 та перетворення його на екологічно безпечний об’єкт є для міської влади Києва принциповим та остаточним. Понад 30 років полігон працював, створюючи значний дискомфорт мешканцям навколишніх сіл, і наразі ми здійснюємо підготовку до процесу рекультивації. Як це відображено у детальному плані, що затверджений Київрадою, ми плануємо виконати роботи орієнтовно протягом трьох років», – сказав він.

Заступник голови КМДА зауважив, що в процесі виконання рекультивації Київ безперечно враховуватиме висновки дослідження, що проводилось інженерним бюро, підзвітним Міністерству охорони навколишнього середовища, природи та ядерної безпеки Німеччини.

«В Україні проблеми полігонів, які ми долаємо зараз, у Німеччині мали 40 років тому. Німецькі колеги сьогодні діляться із нами колосальним досвідом і практиками, які ми повинні реалізовувати у терміновому порядку. Дуже важливими є рекомендації щодо формування схилів, переробки фільтрату, проведених замірів міграції метану у тілі полігону та варіанти його переробки, формування захисного екрану тощо», – зауважив заступник голови КМДА.
Петро Пантелеєв подякував виконавцям проекту, представникам Мінекології Німеччини за допомогу в питанні рекультивації та висловив сподівання на подальшу співпрацю у напрямку безпечного й ефективного поводження із відходами.

Джерело: Київська міська державна адміністрація

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!