Новини

Повернутися до переліку новин

Розгляд заяви про отримання ліцензії на поводження із небезпечними відходами: дії при відмові

Орган ліцензування після встановлення відсутності підстав для залишення заяви про отримання ліцензії без розгляду розглядає її та підтвердні документи для встановлення відсутності або наявності підстав для відмови у видачі ліцензії шляхом аналізу підтвердних документів й одержання інформації з державних паперових та електронних інформаційних ресурсів.

У разі встановлення наявності підстав для відмови у видачі ліцензії орган ліцензування приймає обґрунтоване рішення про відмову у видачі ліцензії.

Підставою для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії за результатом розгляду заяви про отримання ліцензії є:

  • установлення невідповідності здобувача ліцензії ліцензійним умовам, установленим для провадження виду господарської діяльності, зазначеного в заяві про отримання ліцензії;
  • виявлення недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії.

Довідково:

Виявленням недостовірності даних у підтвердних документах, поданих суб’єктом господарювання в орган ліцензування, є встановлення на момент подання документів здобувачем ліцензії чи ліцензіатом наявності розбіжності між даними, наведеними в них, і фактичним станом цього суб’єкта господарювання. 

Не вважають недостовірними дані, підстава наведення яких суб’єктом господарювання не могла бути для нього завідомо неналежною.

У рішенні про відмову у видачі ліцензії зазначають:

  • реквізити заяви про отримання ліцензії;
  • вид господарської діяльності, зазначений здобувачем ліцензії у заяві про отримання ліцензії;
  • найменування та ідентифікаційний код юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи-підприємця (серія та номер паспорта для фізичної особи, яка у зв’язку з власними релігійними переконаннями відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомила про це відповідний орган державної податкової служби та має відмітку в паспорті);
  • перелік та опис підстав (обґрунтування) для прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії;
  • пропозиції щодо усунення відповідних недоліків, які мають бути викладені в однозначній, зрозумілій і достатній для виконання здобувачем ліцензії формі.

Важливо!

У разі відмови у видачі ліцензії здобувач ліцензії може подати в орган ліцензування нову заяву про отримання ліцензії після усунення причин, що стали підставою для прийняття такого рішення.

У разі встановлення під час розгляду заяви про отримання ліцензії відсутності підстав для відмови у видачі ліцензії орган ліцензування приймає рішення про її видачу.

Зверніть увагу!

Рішення, прийняті органом ліцензування, у день внесення їх до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань підлягають обов’язковому оприлюдненню на порталі електронних сервісів.

Набуття здобувачем ліцензії права на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, відбувається з моменту внесення рішення органа ліцензування про видачу ліцензії до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань.

Ліцензію на провадження здобувачем ліцензії визначеного ним виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, оформлює орган ліцензування в електронному вигляді (запис про рішення органа ліцензування щодо видачі ліцензії суб’єкту господарювання в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань) і відображають у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань, яку видають ліцензіату безоплатно, і підлягає обов’язковому оприлюдненню на порталі електронних сервісів. 

Ліцензію видають на необмежений строк. Строк прийняття рішення про видачу ліцензії становить 10 робочих днів із дня одержання органом ліцензування заяви про отримання ліцензії.


Більше про ефективну роботу менеджерів природоохоронної діяльності у сфері управління відходами читайте в спеціальному е-спецвипуску №8 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Спецвипуск є надійним інструментом в роботі кожного відповідального за природоохоронну безпеку на підприємстві. Він покликаний допомогти:

  • правильно провести інвентаризацію відходів на підприємстві
  • скласти схеми технологічних процесів виробництва
  • скласти матеріальний баланс технологічних процесів
  • підготувати необхідну документацію для проведення інвентаризації
  • скласти заключний звіт по інвентаризації відходів
  • отримати дозволи та ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з відходам
  • правильно вести паспорти відходів та реєстрові карти
  • скласти основні форми екологічної звітності

ЧИТАТИ ЖИВИЙ ЖУРНАЛ

ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!