Новини

Повернутися до переліку новин

Розглядаємо разом прикладні питання для еколога на підприємстві

Свіжий випуск журналу
«ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №8

вже доступний для читачів на платформі ЖИВОГО ЖУРНАЛА


У випуску відповіді на запитання:

  1. Чи потрібно подавати план моніторингу, якщо дві котельні, розташовані на одному проммайданчику, працюють окремо (одна, потужністю до 20 МВт, працює з використанням природного газу, друга — біопаливна)?
  2. Які параметри повинні бути в режимній карті котла?
  3. Підприємство має намір купити утилізатор органічних відходів УТ200.1 (50 гк/год). Які необхідні документи для експлуатації утилізатора? Яка має бути СЗЗ? Чи є перелік відходів, що підлягає утилізації?
  4. Підприємство експлуатує точильно-шліфувальний верстат, від роботи якого утворюється пил абразивно-металевий. Далі він потрапляє до агрегату пиловловлювального ЗІЛ-900М, розташованого у приміщенні цеху. Чи є цей агрегат установкою очистки газу? Чи потрібно робити паспорт установки очистки газу та виконувати вимоги наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України «Про затвердження Правил технічної експлуатації установок очистки газу» від 6 лютого 2009 року № 52 (далі — Правила)?
  5. Чи необхідно отримувати ліцензію на здійснення захоронення твердих побутових відходів 4 класу небезпеки на полігоні ТПВ, якщо чисельність населення менше 100 тис. осіб та захоронення менше 50 тис. тонн побутових відходів на рік?
  6. Наша компанія отримала дозвіл на спецводокористування. Ми використовуємо свердловини для напоювання тварин. Компанія є платником четвертої групи єдиного податку відповідно до п. 4 ст. 291 Податкового кодексу. Та за цим же кодексом ми не сплачуємо рентну плату за спецводокористування. Чи потрібно подавати якісь податкові декларації? Чи є якісь санкції за перевищення ліміту водокористування?
  7. Підприємство має дозвіл на викиди, в якому зазначене конкретне газоочисне обладнання, ПДФ та ефективність. Планується заміна частини старих циклонів на нові, сучасні фільтри. Укладено договір на розробку документації на отримання нового Дозволу, позитивний висновок з ОВД. Але отримання Дозволу на викиди займає дуже багато часу і, якщо вивести з експлуатації відповідні лінії, створиться дуже велике економічне навантаження на підприємство. Чи можна використовувати дійсний Дозвіл до отримання нового, з дотриманням ПДФ та ефективності? Який можливий компроміс, щоб і не порушувати законодавство, і не зупиняти роботу? Як правильно спланувати реконструкцію?
  8. Чи є в Україні ліцензовані курси, викладачі, ВНЗ, які проводять навчання для екологів-практиків по здійсненню післяпроєктного моніторингу?
  9. У якому законі, підзаконному акті тощо наведено терміни та процедура проведення післяпроєктного моніторингу та форми й графік звітування про його проведення?
  10. Якщо компанія отримала Висновок з ОВД, де прописано провести післяпроєктний моніторинг, проте наразі проєкт взагалі «заморожено» і жодні будівельні роботи не проводились. Чи потрібно у такому разі проводити моніторинг?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!