Новини

Повернутися до переліку новин

Розпочав роботу другий Міжнародний ECO-invest 2013

1-го жовтня у Міністерстві екології та природних ресурсів України відкрився другий Міжнародний форум «Інвестиційна привабливість України у сфері поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) і рециклінгу: ECO-invest 2013».

Від імені Міністерства екології та природних ресурсів України учасників Форуму привітав  Гірман Юрій, директор Департаменту екологічної безпеки та дозвільної системи: «В Україні питання збору, переробки та утилізації сміття потребує ще багатьох напрацювань, але держава вже готова підтримувати розбудову спеціальних інституцій цього сектору, підтримувати розвиток комерційних організацій та приймати відповідні законодавчі документи. Ми чудово розуміємо, що поводження з побутовими відходами це певний симбіоз бізнес можливостей та екологічних потреб країни».

На прес-конференції з нагоди відкриття Форуму директор ДП «Укрекоресурси» Дмитро Радіонов відзначив: «Цьогорічний ECO-invest пройде під гаслом – сміття це гроші! З власного досвіду ми знаємо, що сектор поводження з побутовими відходами – це прибутковий бізнес, який тільки починає розвиватись в Україні, який, насправді, є високотехнологічним і може бути високорентабельним. Щоб розповісти про те, як заробити на смітті гроші – ми зібрали провідних експертів і дали їм можливість виступити на нашому Форумі. Будь ласка, знайомтесь, спілкуйтесь і розвивайте ринок рециклінгу в Україні».

Готовність включатись у розвиток сектору підкреслив і представник Держекоінспекції України, Лазарєв Володимир, директор Департаменту екологічного контролю: «Сьогодні на території України більше 6 тис. сміттєвих полігонів. Це вражаючих масштабів екологічна проблема, яка не легко, але може перетворитися на прибутковий сектор економіки».

Про високу зацікавленість українського та міжнародного бізнесу у потенціалі ринку поводження із ТВП розповів Голова Комісії з екологічної безпеки УСПП Красніков Денис: «Ми констатуємо факт, що в Україні створюється нова галузь, яка зростає значними темпами. Один зі стимулів її розвитку – активна політика та діяльність ДП «Укрекоресурси» ‑ це і розвиток державно-приватного партнерства, і законодавчі ініціативи, і спеціальні програми підтримки бізнесу, що пропонує підприємство, і, звичайно ж, цей Форум, де ми можемо зустрітись, обмінятись досвідом, познайомитись із новими технологіями, просто поспілкуватись із однодумцями».

Також в рамках прес-конференції було презентовано практичний посібник з перетворення сміття на гроші – «Світові сміттєві королі», яка розповідає про найсучасніші наукові технології рециклінку, найуспішніші бізнес кейси та представлено можливості розвитку бізнесу сміттєпереробки в Україні. 

Нагадаємо, що цього року серед учасників та доповідачів початківці і досвідчені підприємці, представники посольств, державних органів влади, громадські організації та компанії, зацікавлені у розвитку сектора рециклінгу в Україні. Планується обговорення і таких гострих питань як державно-приватне партнерство, розширена відповідальність виробника, аналіз світових систем поводження з відходами, сучасних технологій та інноваційних проектів у сфері рециклінгу.
Крім доповідей експертів та дискусійних сесій, у програмі Форуму плануються екскурсії по території «Долини зелених інновацій» (виробничі потужності ДП «Укрекоресурси»), і на інші об'єкти поводження з відходами.

Ініціаторами ECO-invest 2013 є Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне підприємство з питань поводження з відходами як вторинною сировиною («Укрекоресурси»).
Форум проходить за підтримки ТОВ «Хаммель Україна», Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) / UNDP , Дипломованого інституту управління відходами (CIWM), Міжнародної асоціації поводження з відходами (ISWA), Європейської бізнес асоціації (ЕВА).

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!