Новини

Повернутися до переліку новин

Розроблена портативна сонячна електростанція вміститься в маленькому кейсі

Ідея портативності останнім часом стала однією з найбільш популярних серед виробників. Так, всі ми постійно в русі, постійно кудись йдемо або їдемо. Настільки ж часто тяга до зручності стала проявлятися і в екологічно дружніх технологій, зокрема, у сонячній енергетиці. 
Solar Pod – це портативний генератор енергії, що заряджається безпосередньо від міні-сонячної панелі, яка йде з ним у комплекті. Пристрій живиться від літій-залізо-фосфатного акумулятора і оснащене розеткою на 230 В, двома USB-роз'ємами на 5 і стандартних 12-вольтним автомобільним прикурювачем.

З вигляду Solar Pod нагадує звичайний алюмінієвий кейс. На верхній його частині розташовані індикатори стану акумулятора і роз'єм для зарядки. До речі, прилад може заряджатися як від «рідної» сонячної батареї, так і від інших джерел, що робить його більш-менш універсальним у використанні. Ступінь заряду батареї візуалізується п'ятьма світлодіодами на корпусі пристрою. Тут же знаходиться і вимикач самого приладу і випрямляча.

Сонячна панель легко розкладається в будь-якому зручному для вас місці. Панель має підставку, яка дозволяє користувачеві змінювати кут нахилу. Для початку роботи пристрою необхідно лише підключити панель до генератора в досить сонячну погоду. Повний заряд акумулятора Solar Pod займає близько 6 годин при досить інтенсивному сонячному випромінюванні.

Насправді, такий пристрій може бути надзвичайно корисним у різних сферах, починаючи від туризму і закінчуючи рятувальними роботами в зонах стихійних лих. Безсумнівно, сьогодні ще є завзяті любителі «дикого» туризму, коли в кишені тільки сірники, а всі засоби для створення зручності знаходяться за спиною у величезному рюкзаку. Але таких стає все менше. Люди досі люблять бувати на природі, але вже не можуть обійтися без телефону, ноутбука або портативної плити для приготування їжі. Раніше в проблеми енергозабезпечення туристів істотну роль грали автомобільні акумулятори, але використовувати їх занадто часто може бути ризиковано, адже може статися так, що треба кудись їхати, а акумулятор розряджений. Тут Solar Pod набуває більшої актуальності, адже поки ви вивалюєтесь на пляжі або граєте в волейбол, міні-електростанція з тим же успіхом поглинає сонце, але зовсім з іншою метою.

Цифри, що характеризують ефективність Solar Pod вражають. За допомогою приладу можна 5 годин живити 32-дюймовий РК-телевізор, 40 раз зарядити смартфон або ж живити холодильник 18 годин.

Що стосується рятувальних робіт, то тут Solar Pod теж може стати незамінним, адже як не крути, а рятувальники можуть опинитися в такій місцевості, де джерел енергії немає в радіусі багатьох кілометрів. А сонячне світло – це воістину всюдисущий джерело енергії, принаймні вдень.

Дивлячись на ці показники, можна сміливо назвати Solar Pod універсальним і надзвичайно корисним пристроєм, ціна якого, до речі, не так вже висока. Його вже можна придбати на сайті компанії-виробника Thousand Suns за 700 фунтів стерлінгів. Враховуючи ефективність і універсальність новинки, це не надто багато.

Джерело: UkrMedia

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!