Новини

Повернутися до переліку новин

Сергій Савчук: Для ЕКСПО-2017 розробляємо концепцію потужного інвестиційного "зеленого" проекту у Чорнобильській зоні

Концепцію реалізації інфраструктурних проектів з відновлюваної енергетики потужністю близько 1 ГВт на території Чорнобиля наразі готує Держенергоефективності спільно з Державним агентством України з управління зоною відчуження та ДП «Укренерго». Зазначені напрацювання планується презентувати на Міжнародній спеціалізованій виставці «ЕКСПО – 2017», що проходитиме в Астані (Казахстан) з 10 червня по 10 вересня 2017 року.

Відповідний проект готується до презентації за дорученням Віце-премєр-міністра України Геннадія Зубка – Комісара Національної секції України на ЕКСПО-2017.

«Якщо ми розраховуємо на інвесторів, які зацікавляться цим проектом в Астані, то необхідно презентувати потужний проект-концепт від України. В першу чергу, він має передбачати збільшення потужностей генерації електричної енергії з відновлюваних джерел та розвиток необхідної для цього інфраструктури. Також потрібно проаналізувати можливість реалізації проектів не лише сонячної, а й вітрової енергетики, встановлення електроакумулюючих станцій тощо», – зауважив під час зустрічі Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

У ході обговорення також визначено ключових учасників процесу підготовки концепції та їхні ролі. Зокрема, Державне агентство України з управління зоною відчуження є розпорядником території майбутнього інвестиційного проекту, ДП «Укренерго» займатиметься побудовою магістральних мереж та необхідної інфраструктури. У свою чергу, Держенергоефективності координуватиме підготовку відповідної концепції, враховуючи побажання потенційних інвесторів.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!