Новини

Повернутися до переліку новин

Січневий випуск «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»: підводимо підсумки року та готуємося до звітності

Шановні колеги, незабаром свіжий січневий випуск журналу вже надійде до вас. А поки що знайомимо вас із головними темами випуску, серед них:

  • АНАЛІЗУЄМО РАЗОМ: загальнодержавна цільова соціальна програма «Питна вода України» на 2022-2026 роки

Чиста вода та належні санітарні умови є однією із цілей сталого розвитку України. На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 686-р «Питання збору даних для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку» визначено засади моніторингу національних індикаторів Цілей сталого розвитку, відповідно до, встановлених базовою Національною доповіддю «Цілі сталого розвитку: Україна», орієнтирів та індикаторів. Який наразі стан досягнення встановлених індикаторів? Аналізуємо в матеріалі.

  • Підводимо підсумки поточного року: на що звернути увагу?

На початку року традиційно підбиваємо підсумки законодавчих нововведень року попереднього та аналізуємо законопроєкти, які так і не вдалося втілити у життя протягом року. З цього приводу поспілкувалася з екологом-практиком, головою комітету промислової екології Професійної асоціації екологів України Мариною Тимошенко.

  • Екологічний податок на 2022 рік: на що звернути увагу суб’єктам господарювання?

З 1 січня 2022 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», метою якого є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень шляхом підвищення ефективності використання економічних ресурсів країни. На що звернути увагу суб’єктам господарювання? З’ясовуємо в матеріалі.

  • Екологізація громад: спільні завдання для держави, бізнесу і громад

Які перепони існують на шляху до екологізації територіальних громад? Які можливі шляхи для їх вирішення? Де знайти кошти на реалізацію? У зв’язку з чим не використовуються інструменти для реалізації? Відповіді на всі ці питання — з’ясовуємо в матеріалі із експертами ПАЕУ.

  • Як заповнити звіт про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна)? Алгоритм та приклад заповнення

Водна галузь продовжує змінюватися відповідно до вимог сучасного світу. Відтепер водокористувачі можуть подавати звіт про використання води за формою 2ТП-водгосп (річна) онлайн. Переведення послуги в електронний формат має одразу кілька переваг:

  • економія — подаючи звіт в електронній формі, ви не витрачаєте кошти на підготовку паперових документів;
  • зручність — скорочуються витрати часу;
  • збереження довкілля — зменшуючи кількість паперового документообігу, ми дбаємо про природні ресурси.

Окрім того, запровадження е-звітності робить процес подачі звіту більш прозорим та мінімізує кількість помилок при заповненні. Проте, які важливі зміни зазнала форма звітності та як не допуститися помилок? З’ясовуємо в матеріалі та наводимо приклад заповнення.

  • Впровадження системи «Зелений офіс» на підприємстві: покроковий алгоритм

Головними цінностями у будь-якому напрямі діяльності є люди і те середовище, в якому вони живуть, працюють та залишать нащадкам, що безпосередньо залежить від їх повсякденної поведінки, звичок та ставлення до природи. Стати працівникам більш екологічно свідомими, відповідальними та екодружніми допоможе система «Зелений офіс». З одного боку, впровадження «Зеленого офісу» дозволяє ставитися ощадливо до природних ресурсів, а з іншого — створює комфортні умови на робочому місці. Як запровадити систему на підприємстві? Наводимо в матеріалі у вигляді шпаргалки.

  • Яке є обґрунтування відхилення учасників спрощеної закупівлі послуги із збирання, перевезення, оброблення небезпечних відходів, у яких наявна ліцензія на небезпечні відходи?

Яке є обґрунтування відхилення тих учасників спрощеної закупівлі послуги із збирання, перевезення, оброблення небезпечних відходів, у яких наявна ліцензія на небезпечні відходи, що не є предметом закупівлі, проте наявний договір підряду з ліцензіатом, який володіє ліцензією на необхідні види відходів? Розбираємо в матеріалі.

            А також у номері розглянули теми:

  • Зелені проєкти Kernel, антикризовий еко-PR та правила комунікацій у регіонах присутності
  • Україні треба визначитись, як збалансувати свою політику, а не обирати між економікою та екологією
  • Екологічне страхування підводні камені та відповідальність посадових осіб
  • Ступені ризику та кількість балів – чому це важливо під час перевірки ДЕІ?
  • Оцінка впливу на довкілля: аналізуємо справи адміністративного провадження
  • Є проблема? — Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей
  • Шпаргалка еколога на лютий 2022
  • Вимоги щодо поводження з тарою виробника продукції

Журнал «ECOBUSINESS. ЕКОЛОГІЯ ПІДПРИЄМСТВА» – надійний партнер на шляху до сталого розвитку підприємств.   Готуємо лише прикладні роз’яснення, які допоможуть менеджерам природоохоронної діяльності ефективно працювати з дотриманням чинного законодавства та йти в ногу з часом.

Вже у 2022-му році на вас чекає ще більше актуальних роз'яснень та оновлень. Встигніть подбати про передплату на 2022 рік.


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!