Новини

Повернутися до переліку новин

Скільки разів можна подовжувати строк виконання приписів державної екологічної інспекції? У яких нормативних документах про це написано?

ВІДПОВІДЬ: Поняття подовження строку виконання приписів наразі не існує!

Єдиним нормативним документом, що регламентує правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, повноваження органів державного нагляду (контролю), їх посадових осіб і права, обов’язки та відповідальність суб’єктів господарювання під час здійснення державного нагляду (контролю) є Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року № 877-V (далі — ЗУ «Про держнагляд»).

Відповідно до статті 7 ЗУ «Про держнагляд»

Припис — обов’язкова для виконання у визначені строки письмова вимога посадової особи органу державного нагляду (контролю) суб’єкту господарювання щодо усунення порушень вимог законодавства.

Згідно зі статтею 8 ЗУ «Про держнагляд» орган державного нагляду (контролю) в межах повноважень, передбачених законом, під час здійснення державного нагляду (контролю) має право надавати (надсилати) суб’єктам господарювання обов’язкові для виконання приписи про усунення порушень і недоліків, а обов’язком суб’єкта господарювання, відповідності до статті 11 ЗУ «Про держнагляд», є виконання вимоги органу державного нагляду (контролю) щодо усунення виявлених порушень вимог законодавства.

У разі виконання в повному обсязі та у встановлений строк припису про усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу нагляду (контролю), фінансові та адміністративні санкції, заходи реагування до суб’єкта господарювання, його посадових осіб не застосовуються.

Увага, матеріал публікується частково! Повна версія – в ТОП-10 запитань місяця журналу «Екологія підприємства», № 5, 2018.

Цей блок журналу передбачає розгляд найгарячіших запитань, що щомісяця надходять на адресу редакції.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Придбати вигідний комплект видань
Свіжий номер журналу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!