Новини

Повернутися до переліку новин

Сьогодні в системі ProZorro буде виставлено на продаж перші 10 дозволів на користування надрами

Закритого клубу надрокористувачів більше не існує. За кілька годин в системі ProZorro буде виставлено на продаж перші 10 дозволів на користування надрами, вони стосуються нафтогазових ділянок. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України.

Надалі таких лотів має виставлятися від 5 до 10 на місяць і стосуватимуться вони не тільки нафти на газу. Для України це перший досвід і я вважаю, що хороший підсумок для нинішнього політично-економічного року, додав пан Семерак.

Рівно місяць тому Уряд підтримав розроблений Мінприроди новий порядок розпорядження геологічною інформацією, який передбачає повне оцифрування усієї наявної в Україні геологічної інформації та створення єдиного загальнодоступного каталогу відомостей про неї.

Це зроблено для того, щоб інвестори і ті, хто працює в цій сфері, більше не нарікали на розпорошеність та невпорядкованість геологічних даних, а також відсутності доступу до них.

Мінприроди також розробило новий механізм розрахунку початкової ціни спецдозволу на користування надрами. Йдеться про оприлюднення сталих коефіцієнтів та цін на корисні копалини. Це означає також, що потенційний інвестор (користувачам надр) зможе самостійно розраховуючи вартість спецдозволу та використовувати ці дані для планування подальшої роботи і складання бізнес-планів. До цього часу, згідно діючої методики, затвердженої у 2004 році, коефіцієнти передбачали можливість варіювання ціни від малого до великого.

Обрахунок вартості дозволів відбувався у закритому режимі та передбачав участь ряду проміжних інституцій, які не завжди прозоро вели себе у процесі обрахунку вартості спецдозволів. Проект цього документа також є на сайті Мінприроди.

7

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!