Новини

Повернутися до переліку новин

Старокостянтинів через суд розблокував завезення львівського сміття

Старокостянтинівський районний суд скасував рішення 19 (позачергової) сесії міської ради від 2 червня 2017 року «Про завезення, прийняття, захоронення (утилізації та/або переробки тощо) твердих побутових відходів та супутніх екологічно небезпечних речовин на територію полігону ТПВ міста Старокостянтинова з адміністративної території Львівської міської ради». Про це свідчить рішення суду від 27 квітня.

Це означає, що відтепер місцеве сміттєзвалище може безперешкодно приймати відходи зі Львова. Таким чином, позивач  - комбінат комунальних підприємств виграв справу у Старокостянтинівської міської ради.

Аргументи комунальників зводилися до того, що міська рада втручається в господарську діяльність підприємства та незаконно зобов’язала комбінат комунальних підприємств розірвати договір намірів про співпрацю від 26 квітня 2017 року.

Натомість положеннями п. 2.2.7 Статуту комбінату комунальних підприємств (нова редакція) в межах своєї діяльності підприємство вступає у взаємовідносини з іншими юридичними та фізичними особами, в тому числі - іноземними, на договірних засадах, з ними здійснює виробництво і реалізацію продукції, товарів і послуг, виконання робіт, спільну діяльність. Розриваючи договір без правових підстав, підприємство зазнає невідворотних збитків.

Крім цього, ще в листопаді 2017 року суд зупинив дію оскаржуваного рішення сесії міської ради через недоотримання комбінатом комунальних підприємств 1,6 млн грн за ввезене сміття зі Львова.

Раніше міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук заявляв, що місцевий полігон твердих побутових відходів  розраховує прийняти 12 тис. тон сміття зі Львова. Сума виручених коштів мала становити 9 млн грн.

Наразі Старокостянтинівська місцева прокуратура  розслідує кримінальне провадження за ч.3 ст.191 КК України за фактом захоронення твердих побутових відходів, завезених зі Львова на сміттєзвалище Старокостянтинова.

Нагадаємо, заборону на ввезення чужого сміття на Старокостянтинівський полігон ТВП депутати  прийняли на позачерговій сесії 2 червня 2017 р. в результаті 15-ти денної акції, що тривала у місті. На підтримку цієї акції було зібрано близько 3500 підписів жителів міста.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами Незалежного громадського порталу

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!