Новини

Повернутися до переліку новин

СУД ПОВЕРНУВ НАК «НАДРА УКРАЇНИ» 30% ЧАСТКУ У ВИДОБУТКУ ГАЗУ НА САХАЛІНСЬКОМУ РОДОВИЩІ

17 грудня Київський апеляційний господарський суд відмовив у розгляді апеляційної скарги компанії "Голден Деррік", повернувши тим самим НАК "Надра України" 30% частку у видобутку газу на Сахалінському родовищі. Відтепер прибуток від видобутку на цьому родовищі буде йти на користь держави.

За словами міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, у 2000 та 2003 роках НАК «Надра України» було укладено договори з трьома компаніями про спільну діяльність на цьому родовищі. У 2012-2013 роках колишнє керівництво НАК "Надра України" продало фірмі «Голден Деррік» свої долі одразу в трьох об'єднаннях. При цьому по жодному з договорів компанія не розрахувалась, що дало підстави розірвати їх та повернути НАК «Надра України» ці активи.

«Господарський суд Києва виніс рішення про розірвання цих договорів, проте інша сторона подала апеляційну скаргу. Наразі на Сахалінському родовищі газ видобувається трьома об’єднаннями. Свою долю в 24% у першому з них ми відсудили 10 грудня, коли апеляційний суд відхилив скаргу «Голден Деррік». У другому об’єднанні частка держави складала 30% і ми теж її вже повернули. Залишилося відстояти наші інтереси по третьому об’єднанню, де доля державної компанії складає 35%. Судове засідання по останній скарзі заплановане на 14 січня», - пояснив Міністр.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!