Новини

Повернутися до переліку новин

Судова практика: сформувати єдине правильне тлумачення норм законодавства

Закріплені на законодавчому рівні, екологічні норми та стандарти потребують дієвого механізму захисту шляхом застосування заходів юридичної відповідальності. Не останню роль в даному процесі відіграють судді й належний доступ до правосуддя.

За статистикою, наданою судовою адміністрацією України, переважну більшість справ, які стосуються захисту довкілля становлять справи про притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності у цій сфері, позови компетентних органів про стягнення шкоди, заподіяної державі в результаті порушення природоохоронного законодавства, а також адміністративні позови суб’єктів господарювання про оскарження рішень, дій чи бездіяльності контролюючих органів.

Вивчення судової практики при вирішенні спорів, пов’язаних із застосуванням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, дає можливість сформувати єдине правильне тлумачення судами норм законодавства, яке регулює відповідні правовідносини та роз’яснити тонкощі його застосування.

21 лютого 2020 року у м. Києві та м. Дніпро одночасно експерти Професійної асоціації екологів України допоможуть отримати відповіді на колізійні питання екологічних спорів на тренінгу «ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ та ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ у фокусі ВЕРХОВНОГО СУДУ»

Експерти ПАЕУ пропонують учасникам тренінгу основну нормативну базу, судову практику, висновки Верховного Суду більше ніж у 50 справах, практичні поради та відповіді на дискусійні питання.

У місті Дніпро тренінг проведе Марина Тимошенко, автор журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» та співавтор посібнику «СУДОВА ПРАКТИКА В ЕКОЛОГІЧНИХ СПОРАХ: ВАШЕ ДЖЕРЕЛО ПРАВА», головний експерт Експертного Центру PAEU, еколог-практик

У місті Київ на учасників очікує Людмила Хоміч, віце-президент PAEU, автор публікацій з питань правового регулювання використання природних ресурсів, охорони довкілля та систем екологічного управління, експерт журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», співавтор посібнику «СУДОВА ПРАКТИКА В ЕКОЛОГІЧНИХ СПОРАХ: ВАШЕ ДЖЕРЕЛО ПРАВА», юрист за фахом

Вартість участі: 2100 грн.
ВАЖЛИВО! Для членів PAEU участь у тренінгу є безкоштовною.

Усі учасники тренінгу отримують у подарунок:
•   Посібник «СУДОВА ПРАКТИКА В ЕКОЛОГІЧНИХ СПОРАХ: ВАШЕ ДЖЕРЕЛО ПРАВА»
•   один примірник журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!