Новини

Повернутися до переліку новин

Сумарна потужність об'єктів альтернативної енергетики в Україні сягнула 1 ГВт

У I півріччі 2016 року в Україні побудували 14 нових об'єктів відновлюваної енергетики потужністю майже 39 МВт. Загальні інвестиції в ці проекти перевищили € 42 млн., інформує linkedin.com.

Такі дані представлені в аналітичному звіті, підготовленому експертною радою 8-го Міжнародного форуму сталої енергетики в Україні SEF 2016 KYIV, який відбудеться в Києві 11-12 жовтня. Станом на 1 липня 2016-го сумарні потужності відновлюваних джерел електроенергії в Україні, включаючи об'єкти сонячної і вітрової енергетики, малої гідроенергетики та електростанцій на біомасі (біогазі) склали 1 028 МВт.

Зокрема, загальна потужність українських сонячних електростанцій склала 453 МВт, вітропарків – 426 МВт, електростанцій на біомасі – 31 МВт, малих ГЕС – 118 МВт. Головний внесок у розвиток галузі в 2016 році зробили компанії сонячної енергетики, які побудували за вказаний період 12 нових електростанцій загальною потужністю 37 МВт.

Решта 2 МВт припадають на 2 нових об'єкти в сегменті біомаси. Найбільші в цьому році потужності сонячних електростанцій – 22,2 МВт – побудувала в Херсонській, Хмельницькій та Вінницькій областях компанія «Подільський Енергоконсалтинг». У сегментах вітроенергетики та малої гідроенергетики нові об'єкти в I півріччі 2016-го побудовані не були.

Згідно зі звітом SEF 2016 KYIV, в цілому до кінця 2016 року українські та закордонні девелопери планують побудувати в Україні 34 нових сонячних електростанцій загальною потужністю понад 120 МВт. Зокрема, у 2-й половині 2016 року компанія «Подільський Енергоконсалтинг» планує побудувати у Вінницькій області ряд нових об'єктів загальною потужністю 34 МВт. Компанія «Парадигма Інвест Груп» планує завершити в цьому році станцію потужністю 18,3 МВт в Івано-Франківській області. У цій же області компанія «Солар-Стальконструкція» закінчує будівництво нового об'єкта потужністю 4,1 МВт. У Дніпропетровській області компанія «Українські Системи Солар» планує ввести в експлуатацію унікальний об'єкт – першу українську станцію на трекерах (конструкції, що стежать за Сонцем) мегаватного класу (потужність – 1,7 МВт).

Також 11 інвестиційних проектів в сегментах біомаси та вітроенергетики знаходиться на етапі розгляду зарубіжними інвесторами. Зокрема, про свій інтерес до ринку біомаси заявили інвестори з Китаю та Південної Кореї. У сегменті теплогенерації на основі біомаси загальні потужності котелень складають в Україні більше 240 МВт (без урахування побутових котлів).

Сьогодні міжнародні гравці в сфері відновлюваної енергетики називають Україну в числі найперспективніших європейських ринків: важливими складовими інвестиційної привабливості українського renewable energy ринку є розвинена галузева законодавча база, привабливий гарантований «зелений тариф» і низька ціна входу (вартість землі, будівельних робіт набагато нижча, ніж в інших країнах Європи).

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!