Новини

Повернутися до переліку новин

Супермаркети і торговельні мережі Німеччини відмовляться від поліетиленових і одноразових паперових пакетів

Супермаркети і торгівельні мережі Німеччини відмовляться від поліетиленових і одноразових паперових пакетів.

Так, у країні скоро зникнуть біло-синьо-помаранчеві пакети з блакитними смужками та логотипом німецької мережі магазинів-дискаунтерів Aldi.

Нині супермаркети й торговельні мережі, серед яких Rewe, Real, Lidl і KiK, вже відмовилися від пластикових пакетів, на зміну яким прийшли пакети з цупкого паперу та полотняні торбини, які можна використовувати неодноразово.

В той же час Aldi планує відмовитись не лише від пластикових, але й від одноразових паперових пакетів до кінця 2018 року. Мережі магазинів-дискаунтерів буде поступово привчати покупців носити з собою полотняні торбини для покупок.

Сьогодні Німеччина повинна зробити 60% поліетиленових пакетів платними або замінити на більш екологічні варіанти. Понад 350 німецьких компаній самі пішли на цей крок. Таке рішення позбавляє представників роздрібної торгівлі однієї з найдешевших та найпростіших форм реклами. Продавці дорогого одягу або предметів розкоші, які не можуть брати плату за пакет або взагалі не пакувати товар, знайшли вихід: почали випускати полотняні торбини з власними логотипами або алишили одноразові пакети, підвищивши їх ціну.

У мережах з продажу електроніки та побутової техніки Media Markt і Saturn, наприклад, такі пакети в залежності від розміру коштують від 5 до 50 центів, у магазині одягу C&A - 20 центів. А німецький виробник спортивного одягу та взуття Adidas не тільки в Німеччині, але й у філіях у світі пакує товар виключно у паперові сумки.

У Франкфурті-на-Майні на торговельній вулиці Берґер багато магазинів взагалі відмовилися від пластикових і картонних пакетів, роздавши безкоштовно п'ять тисяч торбин.

Відмова від пластикових пакетів для німецьких споживачів не стане неприємною подією За даними останнього опитування соціологічної служби YouGov, уже сьогодні дві третини жителів Німеччини ходять за покупками з полотняною торбиною, рюкзаком, кошиком або ж візком. 

«Тільки 12% німців використовує пластикові пакети - однак не купують їх на касі, а беруть з собою уже використані, - зазначають у соцслужбі. - При цьому кожен восьмий опитаний німець взагалі не використовує пластикові пакети».

Незамінним аксесуаром європейської молоді стала торбина, з якими виходять у світ навіть гламурні німецькі топ-моделі.

Примітно, що у 2016 році середньостатистичний німець використовував 45 штук пластикових пакетів. Для порівняння, в Ірландії на кожного жителя припадає у середньому по 16 пакетів.

Ще два роки тому, коли пластикові пакети були дешевими та безкоштовними, у Німеччині використовували щороку по 70 пакетів.

Боротьбу з поліетиленовими пакетами Євросоюз розпочав у 2015 році.  

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!