Новини

Повернутися до переліку новин

Свіжий новорічний випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» вже у продажу

NEW! Шановні читачі, свіжий новорічний випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» прямує до Вас. В заключному випуску журналу пропонуємо до вашої уваги відразу кілька кейсів підприємств, що стали лідерами системних змін та впровадження інноваційних розробок в екосфері. А також підготували статтю «Планові заходи державного контролю 2021».

Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте випуск на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою!

У дванадцятому номері редакція журналу підготувала роз’яснення щодо тем:

 Моніторинг законодавства

Проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками»

Проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин»

Закон України «Про приєднання України до Конвенції про заснування Міжнародної організації законодавчої метрології»

 Втретє в Україні вручено відзнаки «Екотрансформація»

 ПАТ «Донбасенерго»: перетворювати проблеми на можливості

 Сталий розвиток та екосвідомий вибір — корпоративне кредо АТ «Фармак»

 Планові заходи державного контролю 2021

Щорічно листопад і грудень — період активного планування заходів державного нагляду (контролю), оприлюднення планів комплексних та річних перевірок. Припустимо, ви зайшли до інтегрованого порталу і знайшли своє підприємство у планах на перевірку. Які ваші подальші дії? Пропонуємо скористатися нашим алгоритмом, аби нічого не оминути увагою.

 Відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів: оновлення методики

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України оприлюднено проєкт наказу «Про затвердження змін до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів». Проєктом передбачається вдосконалення механізму визначення розміру збитків, які заподіяні державі внаслідок порушення вимог водоохоронного законодавства.

 Удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря: проєкт Міндовкілля України

У жовтні цього року Міндовкілля оприлюднено проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» з метою удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря». На що спрямований проєкт та які зміни він передбачає для підприємств? Експерти ПАЕУ проводять порівняння та надають власні пропозиції до законопроєкту.

 Маркування товарів і обладнання із вмістом контрольованих речовин

 Управління відходами на підприємстві: від утилізації до рециклінгу

Кожному екологу «болить» те, що в Україні тільки офіційних сміттєзвалищ 6 тисяч (а це близько 9 га), а неофіційних — понад 30 тис. На жаль, площа сміттєзвалищ та полігонів в країні на сьогодні вже є більшою, ніж площа об’єктів природно-заповідного фонду України. Чи є можливість змінити ситуацію, та як це роблять в інших країнах — у статті-дослідженні.

 Як стати першим екобанком країни?

 Технологія сіркоочистки технологічних газів на підприємствах металургійної промисловості та енергетики

«Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес» — промисловоінжинірингова компанія, що займається виготовленням фільтрувального (для газів і для рідин) та маслообмінного обладнання (абсорбери, адсорбери, екстрактори, сушильне й пічне обладнання). Завдяки використанню новітніх розробок обладнання, що виготовляє підприємство, можна назвати «екотехнологічним». У чому ж його особливості — розглянемо далі.

 Екосвідоме виробництво Kernel: комплексні зміни заради майбутнього

 Дозвіл на спеціальне водокористування: що потрібно знати природокористувачу

Здійснення яких робіт належать до спеціального водокористування, а які — не входять до цього переліку? Які пункти має містити заява водокористувача? Який пакет документів  подається разом із заявою? Що в себе включає порядок обміну документами в електронній формі? Відповіді на ці та інші запитання щодо здійснення водокористування, а також алгоритм отримання дозволу на спеціальне водокористування —  у грудневому номері

 Оцінка впливу на довкілля у видобутку — проблема чи необхідний елемент сталого розвитку?

Від самого початку реалізація Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» відбувалася зі складнощами.  У видобувної промисловості також виникало багато запитань щодо цієї процедури, як на етапі підготовки законопроєкту, так і в рамках імплементації Закону. Наразі зібралося достатньо інформації про складнощі, з якими стикаються пересічні видобувні компанії у процесі впровадження процедури ОВД на своїх підприємствах. Про найбільш поширені проблеми та способи їх вирішення — читайте далі.

 Є проблема? — Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей від екологів підприємств

 Шпаргалка еколога на січень 2021 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!