Новини

Повернутися до переліку новин

Свіжий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» вже прямує до читачів

Для цього випуску редакція журналу зібрала ідеї для сталого зростання бізнесу, які перевірили на собі ваші колеги — генеральні директори компаній та менеджери-природоохоронці. А також підготували для менеджерів природоохоронної діяльності шпаргалки для ефективної роботи та підготували алгоритми про звітність.

У свіжому випуску підготували роз’яснення щодо тем:

АКТУАЛЬНІ ЗМІНИ в екологічній звітності: шпаргалка для еколога

Інформація та звітність, яку підприємство надає в ході здійснення господарської діяльності про стан навколишнього природного середовища й вплив на нього чи окремі об’єкти, а також заходи, плани й програми екологічного спрямування є складовою частиною системи про стан довкілля та основою для формування екологічної інформації. Яку ж інформацію та звіти у сфері природокористування зобов’язаний надавати суб’єкт господарювання стосовно своєї господарської діяльності? Розбираємо в таблиці. 

Природоохоронні аспекти гірничодобувного виробництва та проблеми рекультивації земель з використанням «відходів» надрокористування

Гірничопромисловий комплекс виступає серйозним забруднювачем навколишнього природного середовища, що проявляється в трьох основних напрямках: порушення земної поверхні, викиди забруднюючих речовин та парникових газів в атмосферне повітря, забруднення водних ресурсів рідкими відходами гірничих підприємств. Які основні вимоги до проведення гірничих робіт? Та як проводиться рекультивація земель з використанням «відходів» надрокористування? З’ясовуємо в матеріалі. 

Антикризові комунікації: роль ефективної взаємодії еколога, бізнесу та громадськості

Час, в який ми живемо, називається «епоха digital» — завдяки загальному доступу до всесвітньої мережі кожен може не лише моментально отримувати, а й поширювати будь-яку інформацію. Для того щоб публічно висловити свою думку, сьогодні не обов’язково бути експертом. Таким чином інформаційне поле створюється безсистемно. Якщо не контролювати процес — рано чи пізно інвестор може отримати ризики для свого бізнесу. Як створити ефективну взаємодію еколога, бізнесу та громадськості? Які причини та шляхи вирішення кризової комунікації? Яка ціна за ігнорування проблеми? З’ясовуємо в матеріалі. 

Корпоративна соціальна відповідальність, як інструмент забезпечення екосталості громад (на прикладі АТ «Укргазвидобування» Нафтогаз)

На сьогодні охорона навколишнього природного середовища є важливою екологічною прерогативою сталості суб’єктів господарювання. Внаслідок усвідомлення новітніх трендів економічного розвитку, особливого значення набувають сучасні ефективні інструменти управління сталим розвитком. У провідних міжнародних компаніях світу набув поширеного застосування концептуальний підхід соціальної відповідальності бізнесу як апробованого ефективного інструменту забезпечення сталого розвитку компанії. Як впроваджує АТ «Укргазвидобування» корпоративну соціальну відповідальність? Та як забезпечити екосталість громад? З’ясовуємо із фахівцями компанії. 

Економічний розвиток регіонів чи екоманіпуляції: що обере держава?

Сфера охорони довкілля потерпає від подвійних стандартів. Неодноразово в Професійній асоціації екологів України наголошували на небезпеці таких явищ, як екоманіпуляції та, навіть, екотероризм. Із перших днів літа 2021 року асоціація інформує суспільство про показовий кейс екологічних маніпуляцій. По один бік протистояння — так звані екоактивісти та небайдужі громадяни, по другий — представники ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» (БЗК), кар’єру зі збагачення та переробки каоліну (з комплексом будівель і споруд на території Павлівської сільської ради Запорізького району Запорізької області). Яка ж ситуація з інвестиційним проєктом, який би мав значною мірою покращити економічну та соціальну ситуацію в регіоні? З’ясовуємо реальний стан справ у власника, інвестора ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат», Олександра Вотінцева. 

А також у свіжому журналі знайдете:

  • Альтернативне паливо: як метод забезпечення дотримання принципів сталого розвитку та підвищення енергоефективності виробництва цементу
  • На що звернути увагу при обробці, стабілізації і утилізації осаду стічних вод?
  • Здаємо річну статистичну звітність: все про зміни у формах 2-ТП повітря та 1-екологічні витрати
  • Як правильно заповнити форму державного статистичного спостереження № 1-відходи (річна) за оновленими вимогами?
  • Є проблема? — Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей 
  • Шпаргалка еколога на грудень 2021  

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!