Новини

Повернутися до переліку новин

ТОП-10 гарячих запитань щодо ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

До виходу ювілейного випуску журналу редакція зібрала найгарячіші теми та практичні роз’яснення для менеджерів природоохоронної діяльності, а також ТОП-10 запитань-відповідей, помножений на три: десять найцікавіших запитань на тему водокористування, про охорону атмосферного повітря та з управління відходами.

ТОП-10 гарячих запитань щодо ОХОРОНИ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ читайте вже на сторінках свіжого випуску журналу:

  На підприємстві утворюються відходи лабораторних реактивів та ламп; раз на рік ми здаємо їх утилізатору. Тепер податкова вимагає заплатити за зберігання відходів. Чи зобов’язані ми це робити і яким нормативним документом це визначено?

  Які нормативні документи, що регламентують утилізацію відпрацьованих автомобільних шин, повинні бути у підприємства-утилізатора?

  Чи може відділ екології держадміністрації району міста Києва узгоджувати паспорти відходів, розроблені підприємством?

  Чи існує перелік відходів, для яких знайдено оптимальні шляхи утилізації або видалення?

  Які цивілізовані шляхи поводження зі списаною оргтехнікою? Як її краще обліковувати, як обладнання, чи щось інше? Йдеться про принтери, БФП, монітори тощо.

  Підприємство для виробничих процесів отримує від постачальників речовини різного класу небезпеки у різного роду тарі (паперові або пластикові мішки, металеві відра, металеві бочки, пластикові відра та каністри, пластикові контейнери, дерев’яні і плаcтикові палети та ін.). На якому етапі та яким чином встановлюється взаємозв’язок між класом небезпеки конкретного виду тари та речовиною, яка міститься в ній? Особливим питанням на підприємстві є поводження з використаною (відпрацьованою) забрудненою залишками небезпечних речовин тарою (упаковкою).

  Постачальник у документах (рахунки, накладні) не зазначає спосіб/вид фасування/пакування, а лише вказує загальний обсяг поставленої продукції. Який порядок обліку такої тари на підприємстві у випадку а) передачі на утилізацію б) повернення постачальнику? Який перелік документів необхідно мати підприємству при утворенні даного виду відходів?

  Як практично реалізувати на підприємстві вимоги ст. 29 Закону України «Про відходи» щодо здійснення моніторингу місць утворення, зберігання і видалення відходів? Яка документація при цьому оформлюється?

  При розробці Реєстрових карт чи потрібно враховувати екскременти тварин? Якщо ні, то на який нормативний документ посилатися?

  Чи може полігон ТПВ приймати зіпсовані продукти харчування?
 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!