Новини

Повернутися до переліку новин

ТОП-10 гарячих запитань щодо ВОДОКОРИСТУВАННЯ

До виходу ювілейного випуску журналу редакція зібрала найгарячіші теми та практичні роз’яснення для менеджерів природоохоронної діяльності, а також ТОП-10 запитань-відповідей, помножений на три: десять найцікавіших запитань на тему водокористування, про охорону атмосферного повітря та з управління відходами.

На редакцію журнала щодня надходять питання від менеджерів природоохоронної діяльності. В 100-випуск ми відібрали найгарячіші питання, які потребують висвітлення аби кожен був змозі отримати практичні поради щодо свого питання.
Отже, розбираємо ТОП-10 гарячих запитань щодо ВОДОКОРИСТУВАННЯ:

  Цукровий завод очищає стічні води від населеного пункту. Чи підпадає таке підприємство під дію Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення (2018 р.) та чи може прописати в угоді з водоканалом, який здійснює постачання питної води на населений пункт, вимоги до складу та властивостей стічних вод, які приймаються, і розмір оплати за перевищення концентрації забруднюючих речовин?

  Які документи обліку по водокористуванню має вести підприємство, що є вторинним водокористувачем, отримує воду з водозабірних споруд первинного водокористувача та скидає стічні води в їх систему на правах договору?

  Водозабір — це споруда — свердловина, чи водний горизонт, з якого добувають воду?

  Як можна поліпшити екологічну ситуацію на станціях знезалізнення підземних вод? Основним недоліком типових рішень є низька ефективність очищення промивних вод та отримання осаду з високою вологістю (96–98 %), яка не дозволяє його утилізувати.

  Як зробити розрахунок ГДС для отримання дозволу на спецводокористування для господарства, що займається вирощуванням риби та здійснює забір води з річки?

  Підприємство переробляє насіння, і є вторинним водокористувачем (постачає воду від міського водоканалу). Чи потрібно проводити лабораторні аналізи водопровідної води, та як часто?

  Що потрібно знати та які процедури/документи/дозволи необхідно мати для добування підземної води та приготування води питної якості для підприємств?

  Які вимоги висуваються до первинного обліку використання вод підприємством хімічної промисловості, і чи відрізняються вони від загальних вимог?

  На екологічних форумах інших країн мені часто-густо трапляється коефіцієнт переведення БСК5 в БСКпов, який дорівнює 1,33. Чи є у нас є такий коефіцієнт переведення? Чи можна використовувати 1,33?

  За результатами висновку з оцінки впливу на довкілля підприємство зобов’язане проводити аналіз токсичності зворотної води, що скидається у водний об’єкт. Де можна ознайомитись з переліком спеціалізованих лабораторій, які атестовані на даний вид досліджень?
 

Роз’яснення щодо кожного із питань читач може віднайти на сторінках свіжого випуску «ECOBUSINESS. Екологія підприємства».

Нагадуємо, що на нашому сайті для вас працює «ШВИДКА ДОПОМОГА ЕКОЛОГУ», де ви завжди можете отримати консультації від експертів Професійної асоціації екологів України (ПАЕУ). Для передплатників журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» та членів ПАЕУ послуга безоплатна.
 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!