Новини

Повернутися до переліку новин

ТОП-10 запитань-відповідей із екологічної безпеки підприємства

У редакцію журналу «Екологія підприємства» щодня надходять запитання для консультації, від менеджерів природоохоронної діяльності, щодо нагальних і спірних питань. Експерти Професійної асоціації екологів України оперативно надають роз’яснення стосовно поставленої проблеми через сервіс консультацій «ШВИДКА ДОПОМОГА ЕКОЛОГУ». Ставте свої робочі запитання провідним експертам з промислової екології та отримуйте відповіді протягом 3 робочих днів!

У січневому випуску журналу, провідні експерти надали пояснення на ряд питань:

  • Які документи необхідні для видобування річного піску (місце розташування — Харківська область, р. Оскіл)?
  • Чи є законодавчі підстави для створення екологічної служби підприємства?
  • Яким чином скласти паспорт МВВ (шламонакопичувач) якщо наше підприємство не є правонаступником попереднього, не здійснювало утворення та накопичення відходів 4 класу небезпеки?
  • Зусилля з пошуку виконавця досліджень токсичності зайшли в глухий кут: пошук в Інтернеті видає тільки один-єдиний інститут НДІ Екологічних проблем (м. Харків). Чи є ще виконавці для визначення рівня токсичності води?
  • При сплаті екологічного податку за скиди забруднюючих речовин, виникла така колізія: в ГДС є затверджений показник «мінералізація». Місцеве управління водних ресурсів у своїх аналізах зазначає «сухий залишок», а ПКУ не містить такого показника взагалі. Як співвідносяться сухий залишок та мінералізація, та як розрахувати екологічний податок?
  • Для внесення організації до Переліку установ, організацій та закладів, яким надається право на розробку документів, що обґрунтовують обсяги викидів для підприємств, установ, організацій та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності потрібна своя власна лабораторія, чи достатньо договору на проведення вимірювань з іншою акредитованою лабораторією? Чи всі працівники мають пройти курси з підвищення кваліфікації у відповідній сфері діяльності?
  • Чи є в Україні дійсні методичні рекомендації на визначення обсягу осаду та мулу на каналізаційних ОС?
  • Як правильно на підприємстві зберігати промаслені відходи, а саме промаслений селікагель та промаслений цеоліт, в якій тарі? Чи можна ці два відходи зберігати разом, в одній тарі? Які є вимоги?
  • Згідно із ЗУ «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів», які документи подавати та як зареєструватись у системі?
  • Наше підприємство має на меті здійснювати господарську діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами (транспортування, зберігання та термічна утилізація відходів). У ході подання Повідомлення про плановану діяльність та підготовку до ОВД виникла необхідність розробки робочого проєкту місця ведення діяльності. Яка його роль?

Нагадаємо, вже із січня 2021 року на підприємства чекають планові перевірки Державною екологічною інспекцією. Задля запобігання помилок в своїй діяльності провідні фахівці-екологи долучаються до лав читачів журналу, аби своєчасно мати консультації із провідними експертами з екологічної безпеки підприємства. Встигни передплатити журнал «Екологія підприємства» та отримуйте оперативну практичну підтримку на протязі року.

ПЕРЕДПЛАТА 2021

ЗМІСТ ВИПУСКУ 
ЧИТАТИ ЖИВИЙ ЖУРНАЛ 


З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!