Новини

Повернутися до переліку новин

ТзОВ «БІО ПЕК» не з’явилися до адмінсуду за позовом Держекоінспекції

19 червня, у приміщенні Волинського окружного адміністративного суду відбулося слухання щодо ТзОВ «БІО ПЕК» за позовом Держекоінспекції. Проте представники заводу не зʼявилися  на засідання, надіславши до суду заперечення та ряд документів. Тому суддя ухвалив рішення перенести слухання на 23 червня.

Сторона відповідача повинна буде обовʼязково з’явитися на наступне слухання. У свою чергу, представники Держекоінспекції матимуть змогу ознайомитися з доданими до справи документами.

За словами старшого державного інспектора Антона Поліщука, під час проведення перевірки на ТзОВ виявили ряд порушень, зокрема, відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин у атмосферу і висновку державної екологічної експертизи. Тож суд повинен призупинити діяльність заводу.

Як повідомила заступниця голови громадської ради при Волинській ОДА Мар’яна Сорочук, представники заводу продемонстрували технічну документацію на будівництво заводу та його діяльність, а дозвіл на викиди і висновок експертизи вважають похідними від зазначених вище документів. «Наразі завод призупинив діяльність, тож ми маємо змогу визначити, що є причиною смороду — викиди виробництва чи зливання каналізаційних стоків не у те місце», — додала вона.

Ще до початку судового засідання біля будівлі адмінсуду зібралися десятки людей, які влаштували акцію протесту, перекрили автомобільний рух вулицею Богдана Хмельницького та пішли пікетувати до міської ради Луцька.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!