Новини

Повернутися до переліку новин

У 2018 році на Львівщині планують збудувати першу дорогу з відходів вугільних ТЕС

До кінця цього року у Львівській області планують побудувати ділянку автомобільної дороги з використанням золошлаків – відходів вугільних ТЕС. Дорога протяжністю 1 кілометр має з’єднати кілька сіл, пише ЦТС.

Дорогу з золошлаків будуватиме компанія ДТЕК. ЗахідДорПроект вже закінчила проектно-кошторисну документацію. У 2018 році планується проходження експертизи і будівництво першої пілотної ділянки. 

«Для вибору пілотного проекту з самого початку було кілька пропозицій і навколо них було багато суперечок. У підсумку, затвердили ділянку дороги, що проходить через чотири села у Львівській області: Перекалки – Рогалі – залізнична станція Добротвір – Матяші, протяжністю 1 км, розповів регіональний менеджер ДТЕК Енерго Петро Курляк».

Щороку в Україні утворюється близько 7,5 млн золошлакових відходів. З них 6 млн т генерує ДТЕК. В європейських країнах відсоток утилізації золошлакових відходів становить близько 92%, в США – 41%, Індії – 50%, Китаї – 65%. Показник, якого вдалося досягти ДТЕК на одній з ТЕС – 43%. За словами менеджера департаменту екологічної безпеки ДТЕК Енерго Тетяни Завгородньої, використання золошлаків значно знижує собівартість виробництва будматеріалів – не менш ніж на 15-20%, а вартість робіт з будівництва доріг – в середньому на 30%. Відходи вугільних ТЕС для будівництва доріг вже застосовували для будівництва доріг: зокрема для швидкісної дороги Ейзенхауер в Чикаго і Ересуннського моста між Данією і Швецією.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!