Новини

Повернутися до переліку новин

У Фрайбурзі почали продавати "каву з собою" у стаканчиках, які можна повертати у магазин

У Фрайбурзі(Німеччина) почали продавати "каву з собою" у пластикових багаторазових стаканчиках, які можна повертати у магазин.

Проект «Чашка Фрайбурга» (Freiburg Cup), який покликаний зменшити кількість пластикового сміття, запустили у листопаді 2016 року.

Наразі міська адміністрація надає міцні пластикові круглі чашки для кави з одноразовою кришкою підприємствам-кав'ярням та пекарням. Клієнти закладів громадського харчування оплачують депозит у розмірі EUR 1 за Freiburg Cup, яку після використання можна повернути у будь-який з 100 магазинів.

Магазини, які можна ідентифікувати за зеленою наклейкою на вікнах, будуть дезінфікувати та повторно пропонувати кавові чашки, які можна використовувати до 400 разів.

Чашки Фрайбурга виробляються на півдні Німеччини з надзвичайно теплостійкого і відносно безпечного поліпропілену і не містять пластифікаторів(BPA). Проект не передбачає багаторазової кришки з фінансових та гігієнічних міркувань.

Як зазначають у міській адміністрації, одноразові кришки утилізуються - коли чашка повертається для очищення, кришки викидаються у жовтий мішок для переробки.

Протягом року проект Freiburg Cup користувався надзвичайним успіхом серед студентів університетського містечка і зацікавив інші міста у Німеччині.

Чашка Фрайбурга довела, що завжди можна знайти зелену альтернативу, зазначає працівник комітету із Захисту Навколишнього Середовища (Environment Commissioner) Герда Стухлик (Gerda Stuchlik). «Чашки Фрайбурга часто зникають у валізах туристів, як дешевий сувенір, це близько 15%, - розповідає вона. – Однак ми заспокоюємо себе тим, що ідея скорочення відходів експортується у світ з кожною нашою Чашкою Фрайбурга". 

Тільки у Німеччині у сміттєву корзину щогодини потрапляє близько 300 000 одноразових пластикових кавових чашок. Для виробництва 2,8 мільярда одноразових стаканчиків, які споживаються кожного року, необхідно 43 000 дерев, 320 мільйонів кіловат-годин електроенергії, 1,5 мільярда літрів води і 3000 тонн сирої нафти. При цьому велика частка використаних ресурсномістких одноразових стаканчиків не переробляється.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!