Новини

Повернутися до переліку новин

У Києві визначені місця по відзначенню свята Водохреща

19 січня в Україні святкуватиметься одне із найбільших церковних свят - Хрещення Господнє. В цей день багато людей полюбляє купатися в ополонці. Тому проводитимуться заходи по відзначенню свята. У всіх областях, а також у місті Києві будуть облаштовані місця для проведення обряду купання в ополонці.
У столиці буде обладнано 7 таких місць: озеро Сонячне, ПКТВ «Гідропарк»,  центральний пляж річки Десенки, острів «Галерний», Дніпровська  «Рів’єра», Оболонська набережна та вул. 7-ма лінія. У цих місцях будуть  чергувати рятувальники, медики, представники районних адміністрацій та КП «Плесо». 

Головне управління ДСНС України у м. Києві ще раз нагадує  про дотримання правил безпеки під час купання в ополонці.

Рятувальники звертаються до громадян та рекомендують купатися в спеціально обладнаних місцях, які мають спуск з поручнями, а також у присутності медичної та рятувальної служби. Забороняється занурюватись особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння!

Напередодні свята варто проконсультуватися з лікарем. Людям з захворюваннями легенів та серцево-судинної системи приймати участь в обряді забороняється!

За два тижні до купання необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрастний душ, а також практикуйте короткочасне перебування на відкритому повітрі у мінімальній кількості одягу. 

Не рекомендується різко пірнати або стрибати у воду. Потрібно заходити повільно та обережно, не занурюючись з головою. Перебувати у воді дозволяється лише кілька секунд. Щоб не впасти та не отримати травми чи забоїв необхідно одягати взуття на неслизькій та рельєфній підошві. Щоб уникнути переохолодження візьміть з собою рушник чи ковдру. Після занурення обітріться, одягніться в теплий одяг та випийте гарячого чаю.

Якщо ви все ж таки купаєтесь в місцях, де немає рятувальної чи медичної служби та виявили у себе наступні ознаки: тремтіння, блідість, посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, можете сміливо констатувати: ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ!

В такому випадку необхідно негайно йти додому,  лягти у ліжко під ковдру та обкластись грілками, температура яких не перевищує 36о С. Якщо побіліли щоки, ніс, вуха, достатньо розтерти їх чистою рукою до почервоніння і появи поколювання. Можна використовувати для розтирань суху вовняну тканину та розчин спирту або горілки. Після відновлення температури тіла випити гарячого чаю чи кави. Ні в якому разі не можна поливати обморожені ділянки гарячою водою! Якщо у місцях обмороження виникло напухання та піхурі, а температура тіла не повернулась до норми – викличте швидку допомогу.

Будьте обережні та пам’ятайте, що найменша ваша необережність та халатне відношення до свого здоров’я може привести до великої біди!

ГУ ДСНС України у м. Києві

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!