Новини

Повернутися до переліку новин

У Львові представник ОСББ запропонував проект зі сортування відходів

Представник ОСББ «Роксоляни 57» львів’янин Василь Прусак пропонує організувати 6 мобільних сортувальних ліній (типу Хаммель – Україна), де зі змішаних відходів вилучатимуть вторсировину, а залишки відправлятимуть на звалища. На кожному майданчику чоловік хоче встановити сортувальні столи, де мешканці залишатимуть мішки зі сміттям, а також організувати фірму для щоденного сортування відходів (одна бригада на 6-10 майданчиків), на якій відбиратимуть вторсировину, а органіку і змішані відходи відправлятимуть в контейнери.

Таким чином, проект Василя Прусака включає в себе два етапи: на першому — необхідно організувати «клінінгову компанію» для встановлення та обслуговування у багатоповерхівках контейнерів із «сухими» відходами; на другому — запровадити збирання «мокрих» відходів, підготувати майданчики для компостування органічних відходів та переробляти органіку в біогаз.

Львів’янин переконаний, що на рівні міста необхідно облаштувати майданчики для компостування органічних відходів та запровадити виробництво біогазу з харчових решток; організувати фірму для збирання, вивезення і компостуваня органічних відходів та переробки на біогаз. До того ж треба постійно інформувати населення про сортування відходів.

Доцільним представник ОСББ «Роксоляни 57» вважає проводити протягом  двох – трьох тижнів зустрічі біля кожного майданчика відповідного міського департаменту, перевізників, ЖЕКів і мешканців, щодо сортування, а також розділити сфери відповідальності.

Крім того Василь Прусак пропонує на львівському телебаченні щоденно розповідати упродовж 15 хвилин про сортування сміття, долучаючи до обговорення перевізників, керівників полігонів мешканців, ОСББ, ЖБК ЖЕКів, маркетів, ринків, університетів, шкіл.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!