Новини

Повернутися до переліку новин

У ВР готовий до розгляду пакет законопроектів щодо енергоефективності – Домбровський

Поки ми працюємо над імплементацією Третього енергопакету, Європа вже розглядає Четвертий, в якому питання енергоефективності, відновлювальної енергетики, розподілених і смарт-мереж стають ключовими

Про це заявив перший заступник Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський під час круглого столу «Енергоефективність: європейський вектор для українських реформ», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найдешевша та найчистіша енергія - це та, яку вдалося заощадити, а отже, і не генерувати. І нині ми робимо все можливе і неможливе, щоб динамічніше просуватися вперед у питанні енергоефективності. Нам конче потрібно ухвалити пакет законопроектів з енергоефективності, який уже готовий до розгляду у Верховній Раді України», - сказав він.

За словами Домбровського, у середу, 15 березня, комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді ухвалити в першому читанні та за основу низку законопроектів, серед яких були і ті, що безпосередньо стосуються питань, які обговорювалися на круглому столі. Зокрема, це проект закону «Про Фонд енергоефективності» (№5598).

Водночас, керівник комітету висловив жаль з приводу того, що швидкість руху України в питанні енергоефективності надзвичайно низька в порівнянні з європейськими країнами.

«Я ще раз наголошую! Поки ми працюємо над імплементацією Третього енергопакету, Європа вже розглядає Четвертий, в якому питання енергоефективності, відновлювальної енергетики, розподілених і смарт-мереж стають ключовими для розвитку енергетичної моделі Європейського Союзу», - наголосив він.

Олександр Домбровський закликав народних депутатів, урядовців та європейських партнерів до прискорення дій для досягнення високих європейських стандартів енергоефективності.

Джерело: www.ukrinform.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!