Новини

Повернутися до переліку новин

Україна підписала з Латвією Угоду про співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища

Сьогодні під час офіційного візиту української  делегації  на чолі з Президентом України Петром Порошенком до Латвійської Республіки  між  Міністерством екології та природних ресурсів України  та Міністерством  охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Латвійської Республіки  була підписана Угода про співробітництво  в галузі охорони навколишнього  природного середовища.

Від української сторони Угоду підписав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

«Україна задекларувала спільне активне співробітництво в сфері охорони навколишнього середовища з Латвією. Наршеті ми  підійшли до практичної реалізації проекту, бо майже рік ми активізували цей напрям. Поглиблення співпраці з балтійськими країнами у  природоохоронній сфері  - це фактично об’єднання навколо порятунку довкілля. Сьогодні більшість країн  світу усвідомлюють  необхідність екологічно  безпечного і сталого розвитку і формують державну політику  з урахуванням екологічних пріоритетів. Україна  лише стає на сталий шлях свого розвитку і  міжнародне співробітництво в цьому напрямку, і досвід інших країн для  нас  надзвичайно важливий»,- прокоментував Остап Семерак.

У рамках Угоди передбачається поглиблення співпраці двох країн у галузі охорони  навколишнього природного середовища  з метою спільного вирішення глобальних і регіональних  екологічних проблем.

Угода передбачає, що  сторони співпрацюватимуть у сфері управління природоохоронними територіями, збереження біо- та ландшафтного різноманіття і розвитку екомережі, захисту озонового шару та охорони ґрунтів та вод, переробки відходів та забруднення повітря. Крім того, Угодою передбачено співробітництво  з метою впровадження  оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки.

«Ми домовилися з латвійськими колегами здійснити спільні дослідження  та розробити і реалізувати ряд проектів. Обмін досвідом і передовою практикою екологічного менеджменту, я переконаний, дасть  додатковий поштовх до формування нових підходів  у сфері охорони навколишнього природного середовища», - сказав Остап Семерак.

Нагадаємо, що це вже друга угода України, підписана із балтійськими країнами. Перша була  підписана  між Україною та Литвою в грудні минулого року.

Джерело: www.menr.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!