Новини

Повернутися до переліку новин

Україна та Норвегія розглядають можливості будівництва сонячних електростанцій в Україні

Сьогодні, 7 березня, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко провела робочу зустріч із Віце-президентом норвезької компанії «ScatecSolar» Тер’є Осмундсеном та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Уле Тер’єХорпестадом

Під час зустрічі  обговорили  загальні правила на українському ринку для іноземних незалежних виробників електроенергії та перспектив відновлювальних джерел енергії після 2030 року

Наталія Бойко у виступі висловила вдячність норвезькій стороні за постійну підтримку у реформуванні енергетичного сектору України. Також наголосила на зацікавленості розглянути та обговорити пропозицію норвезької сторони щодо будівництва  в Україні двох сонячних електростанцій з потужністю 60 Мвт. Крім того, звернула увагу на можливість будівництва таких енергетичних об’єктів у різних регіонах України.

Під час розмови Наталія Бойко поінформувала норвезьку сторону щодо основних правил на ринку електроенергетики України та перспектив після 2030 року. Звернула увагу на необхідність виконання Україною зобов’язань щодо збільшення частки електроенергії з відновлювальних джерел до 11% в балансі електричної енергії до 2020 року. Також наголосила на захищеності інвесторів, оскільки існує законодавча основа для функціонування генерацій, що використовують відновлювальні джерела енергії.

У ході розмови представник департаменту електроенергетичного комплексу Вікторія Гнатовськанаголосила, що у рамках реформування ринку  електричної енергії важливий розвиток відновлювальних джерел енергії. Також поінформувала, що на сьогодні проект Закону України «Про ринок електричної енергії України», який повністю імплементує Третій енергетичний пакет ЄС, готується до розгляду у другому у читанні Верховною Радою України.

Норвезька сторона своєю чергою поінформувала щодо проектів сонячних станцій в Норвегії та їх основні переваги для України.

Сторони підкреслили зацікавленість у продовженні  відповідної роботи та готовність більш детально обговорити можливості впровадження пропонованих норвезькими колегами проектів.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!