Новини

Повернутися до переліку новин

Українці щороку продукують жахливу кількість сміття

Держстат підрахував обсяги утворення відходів за минулий рік. Цифри жахають. Йдеться про понад 366 мільйонів тонн сміття. Порівняно з 2016 роком це на понад 70 мільйонів тонн більше. Загалом на сміттєзвалищах накопичено 12,44 мільярда тонн відходів.

Торік, згідно з статистикою, кожен українець «створив» 265,3 кілограма сміття. З них 104 кілограми везли на спеціально обладнані звалища, 5,8 кілограма спалювали для отримання енергії, 400 грамів - утилізували, а 30 грамів - просто спалювали. Куди саме потрапили решту відходів, можна лише здогадуватися.

«Насправді українці продукують дуже багато сміття. Це не дивно. Часто у магазинах можна натрапити на товари в коробці, в якій є ще одна коробочка, а там - щось запаковане», - розповідає Тамара Радченко, керівник відділу екології та охорони природи Національного еколого-натуралістичного центру МОН України.

Читайте також: В Україні запустили безкоштовний мобільний додаток для сортування сміття

«А люди, які переїжджають або роблять ремонт у помешканні, вивозять машинами побутові відходи. На жаль, сміття у нас досі не сортується. Зрештою це не вигідно фірмам, які займаються вивезенням побутових відходів та складуванням сміття. Щоправда вже чимало українців таки несуть паперові відходи у пункти прийому макулатури, здають скляні пляшки.

Проте деякі побутові відходи у нас не переробляються. Зокрема, батарейки, які багато людей не викидають у смітники, а збирають у коробки, немає куди здати. Проте колись ми таки маємо дійти до цивілізованого поводження із відходами. Інакше потонемо у смітті», - додала  пані Тамара Радченко.

Джерело: газета Хрещатик

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!