Новини

Повернутися до переліку новин

Україною підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо спільного підходу до розвитку ринку електричної енергії, енергоефективності та відновлюваної енергетики

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик у Бухаресті взяв участь у підписанні Меморандуму про взаєморозуміння щодо спільного підходу до розвитку ринку електричної енергії, енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Підписання Меморандуму в рамках Ініціативи зі створення газотранспортної мережі країн CESEC відбулось під час засідання Групи високого рівня з будівництва газотранспортної мережі в Центральній та Південно-Східній Європі (CESEC), що проходило 27-28 вересня у м. Бухарест, Румунія.

Міністр зазначив, що наміри, викладені в новому Меморандумі CESEC, повністю відповідають положенням прийнятої в серпні 2017 року Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність».

Ігор Насалик відзначив, що сучасний формат енергетичних перетворень має сприяти посиленню рівня енергетичної безпеки та диверсифікації постачань газу в Європі та Україні. Водночас наголосив, що спільні зусилля з розбудови нової інфраструктури для імпорту/постачання газу мають здійснюватися відповідно до планів регіонального розвитку мереж (ENTSOG, CESEC) та відповідної стратегії ЄС, що потребуватиме належного технічного та фінансово-економічного обґрунтування.

За словами посадовця, відповідно до прийнятої Європейською Комісією у 2014 році Стратегії енергетичної безпеки ЄС, Україна створює правові та технічні умови для розвитку та розширення з'єднань з енергомережами інших регіонів/країн, а також диверсифікації зовнішніх джерел та постачальників паливних ресурсів та шляхів їх постачання.

Джерело: mpe.kmu.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!