Новини

Повернутися до переліку новин

«Українсько-угорське співробітництво на прикордонних водах розвивається динамічно і продуктивно»

5-7 серпня 2014 року в Одеській області відбулась XIX нарада Уповноважених Урядів з питань водного господарства на прикордонних водах у межах виконання угоди між Урядом України та Урядом Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах.

Від Української Сторони брала участь делегація Державного агентства водних ресурсів, очолювана Головою Агентства, Уповноваженим Уряду України Василем Сташуком. Від Угорської Сторони брала участь делегація на чолі з Уповноваженим Уряду Угорщини, головою департаменту управління річковими басейнами Міністерства внутрішніх справ Угорщини Петером Ковачем.

У ході наради учасниками, зокрема, обговорено стан українсько-угорського співробітництва за 2013-2014 роки та план роботи заступників Уповноважених Урядів, керівників та експертів робочих груп на 2014-2015 роки. Окрім цього, під час заходу відбулося ознайомлення зі зрошувальними і осушувальними системами, огляд гідротехнічних споруд у дельті Дунаю, шлюзів-регуляторів, ділянок дамб з берегоукріпленням та ін.

Міністерство екології та природних ресурсів України

У ході переговорів Сторонами було проведено взаємний обмін інформацією щодо діяльності в галузі протипаводкового захисту і захисту на прикордонних територіях. Зокрема було відзначено, що робочими групами із захисту від шкідливої дії вод було підготовлено технічний опис спільного українсько-угорського інвентарного плану протипаводкового захисту ділянок спільного інтересу, кінцевий варіант якого було погоджено Уповноваженими.

Крім того, під час наради було розглянуто інформацію щодо діяльності з питань гідрометеорології і водних ресурсів, а також з якості прикордонних вод за період з липня 2013 року по серпень 2014 року.

Сторони поінформували одна одну про плани розширення спільної українсько-угорської програми АІВС - «Тиса» в 2014 році на угорській та українській територіях.

Також було обговорено хід реалізації затвердженої минулого року Уповноваженими спільної українсько-угорської програми розвитку системи протипаводкового захисту для басейну Верхньої Тиси.

Під час наради Уповноваженими Урядів обговорено хід реалізації спільних проектів транскордонного співробітництва та можливості подальшої співпраці з розробки нових проектів і подання заявок на конкурс для отримання грантів Європейської комісії.

Учасники наради відвідали водогосподарські об’єкти Одеської області, зокрема, майданчик насосної станції підкачки у с. Струмок, головну насосну станцію Ялпузької зрошувальної системи, ознайомились з характером режиму та гідрологією дельти Дунаю, гідрологічним режимом Придунайських водосховищ.

Підсумовуючи роботу наради, керівники обох делегацій відзначили, що впродовж останнього року, як і у попередні роки, всі напрямки українсько-угорського співробітництва розвивалися динамічно і продуктивно.

За результатами ХІХ наради Уповноважені Урядів підписали відповідний Протокол.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!