Новини

Повернутися до переліку новин

Укргазвидобування відновило роботу Яблунівського вузла з переробки та утилізації бурових відходів

Після робіт з модернізації та доукомплектування, виконаних M-I SWACO, a Schlumberger company, АТ «Укргазвидобування» відновило роботу Яблунівського вузла з переробки та утилізації відходів буріння. Йдеться у повідомленні прес-служби Укргазвидобування.

На зазначеному вузлі планують переробляти відходи буріння зі свердловин Яблунівського родовища, яке на сьогодні є одним з найбільших родовищ УГВ за запасами вуглеводнів. Значна частина покладів Яблунівського родовища знаходиться в районі заплави річки Сула, для їх ефективної розробки побудували унікальну інженерну конструкцію - намивні острови. Під час спорудження свердловин на території намивних островів буріння здійснюється безамбарним методом. 

Проект будівництва вузла з переробки та утилізації відходів буріння розробили в період 2004-2005 років під час активної розробки Яблунівського родовища.

На сьогодні було  проведено часткову модернізацію і доукомплектування обладнання, за результатами аналізу бурового шламу розроблено базові рецептури та закуплено хімреагенти, забезпечено інженерний супровід виробничого процесу та проведено навчання персоналу Яблунівського цеху.

На запуск роботи відновленого вузла запросили представників місцевої влади та активістів Сенчанської громади. 

Як зазначила Валентина Мурашко, активістка та депутатка місцевої ради: «В нас народилася надія на збереження природи, добре що такий завод запустили в роботу».

Андрій Фаворов, директор з інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу в свою чергузазначив, що одним з пріоритетів компанії є розвиток діяльності в регіонах та збереження здоров‘я і життя як працівників компанії, так і жителів громад. 

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!