Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд підтримав виробництво вітчизняної енергоефективної світлодіодної техніки

Кабінет Міністрів вніс зміни у додатки 2 і 3 Державної цільової науково-технічної програми «Розробка і впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їх основі». Відповідну постанову Уряд прийняв 26 червня 2013 року.
Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України ВолодимирСеминоженко, який доповідав на засіданні Уряду, зазначив, що проект постанови Держінформнаукирозробляло у співпраці з НАН України.
Зокрема, з метою подальшого впровадження енергозберігаючої світлодіодної освітлювальної техніки на цілісних господарських комплексах, муніципальних об’єктах, Національна академія наук України визначена відповідальною за реалізацію низки заходів, передбачених зазначеною держпрограмою.
За словами Володимира Семиноженка, прийнята постанова дозволить реалізувати проекти із впровадження світлодіодних систем на основі світлодіодів вітчизняного виробництва, енергоспоживання яких у 8-10 разів менше порівняно з лампами розжарювання, а строк служби – понад 50 тис. годин.
«Реалізація прийнятих норм дозволить заощадити, починаючи з 2014 року, не менше 500 млн. кВт/год. електроенергії і подвоювати цю величину в кожному наступному році. Це забезпечить економію коштів від зменшення витрат на електроенергію біля 250 млн. грн. у 2014 році та до 2 млрд. грн. в 2020 році при вартості електроенергії 0,5 грн. за кВт/год», - наголосив Голова Держінформнауки.
Разом з цим він додав, що це дозволить задіяти нові робочі місця у машинобудуванні, хімічній та електронній промисловості.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!