Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд розширив перелік об’єктів з підвищеним рівнем екологічної небезпеки

Кабінет Міністрів України розширив перелік об’єктів, які мають рівень підвищеної екологічної небезпеки.

Відповідною Постановою про затвердження переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, внесено зміни до законодавства України про екологічну експертизу для здійснення контролю за якістю проектування і використанням об’єктів, які мають рівень підвищеної екологічної небезпеки, інформує Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

До переліку додалися виробництва, що займаються фарбуванням і обробкою хімічними засобами, виготовленням технічного вуглецю і електрографіту. У списку присутні електричні лінії та підстанції напругою 330 кВт і більше, радіопередавальні, цифрові пункти і базові станції систем стільникового зв’язку.

Включені до списку також будівництва нових установ, господарська діяльність яких здійснюється в охоронних зонах об’єктів природно-заповідного фонду, що знаходяться поблизу водоохоронних зон, територій санітарної охорони і прибережних захисних смуг водних просторів. До переліку внесено дії, що становлять підвищену екологічну небезпеку, а також переселення (інтродукція) чужорідних видів фауни і флори в навколишнє середовище.

Як зазначається у повідомленні, список відкоректований і впорядкований відповідно до Директиви Ради ЄС, в основі якої лежить принцип випереджальних дій. Суть підходу полягає в тому, що заходи щодо захисту навколишнього середовища повинні проводитися завчасно і бути спрямовані на усунення безпосереднього несприятливого джерела, недопущення його появи. Передбачено, що будь-який економічний проект – державний чи приватний, – який може вплинути на навколишнє середовище, чи то будівництво автостради або введення в дію нового металургійного цеху, повинен пройти відповідну екологічну оцінку.

Затверджений урядом перелік об’єктів покликаний забезпечити облік основних стаціонарних потенційних джерел виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, а також сприяти подальшому розвитку стратегії управління техногенно-екологічною безпекою в Україні.

«Західної інформаційної корпорації»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!