Новини

Повернутися до переліку новин

Уряд ухвалив пакет законопроектів щодо фінансування робіт з радіоактивними відходами

Верховна Рада ухвалила пакет законопроектів, які відновлюють цільове фінансування і використання державного Фонду поводження з радіоактивними відходами (РАВ). Це дасть змогу відновити його накопичувальний статус і профінансувати виконання державної програми з утилізації таких відходів.

За прийняття законопроекту № 6435 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про поводження з радіоактивними відходами щодо поліпшення механізму фінансування діяльності щодо поводження з радіоактивними відходами» проголосував 231 народний депутат.

«Планується до 2019 року повністю перейти до фінансування діяльності щодо поводження з радіоактивними відходами за рахунок його (Фонду поводження з радіоактивними відходами – ред.) коштів. Кошти будуть використані на розвиток системи поводження з радіоактивними відходами, будівництво сховищ тривалого зберігання, наукових досліджень», – повідомив народний депутат, представник парламентського підкомітету з питань екологічної політики, природокористування та подолання наслідків Чорнобильської катастрофи Іван Рибак.

Верховна Рада також ухвалила законопроект № 6436 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення поводження з радіоактивними відходами». За прийняття зазначеного законопроекту проголосували 256 народних депутатів.

За словами Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, створення Фонду поводження з радіоактивними відходами дасть змогу додатково залучати кошти міжнародних партнерів.

 

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!