Новини

Повернутися до переліку новин

В Ізраїлі будують дорогу, що заряджатиме електротранспорт під час руху

Незабаром в Тель-Авіві з’явиться перша в світі дорога, яка бездротовим способом заряджатиме електромобілі під час руху. Ізраїльська компанія Electroad вже почала електрифікацію тестової ділянки, якою курсуватиме громадський транспорт. Після цього планують поширити цю технологію на інші дороги загального призначення.

Як повідомляє Dailytechinfo, керівник компанії Орен Езер назвав таку технологію «простою, гнучкою і масштабованою»:

«Для прокладки зарядних елементів потрібні лише мідь і гума, а сама прокладка може проводитися швидко на вже існуючих дорогах».

Спеціальний прокладальник робить траншею завглибшки всього 8 см. Після цього інший механізм укладає з'єднані між собою індукційні котушки і знову заповнює траншею асфальтом. Таким способом за день можна електрифікувати приблизно кілометр будь-якої дороги. Котушки, що знаходяться під поверхнею дороги, забезпечують ефективну роботу системи бездротової передачі енергії при товщині повітряного проміжку до 24 сантиметрів. Водночас випромінювання не дістає до водія і пасажирів, а тому технологія цілком безпечна. Дорога живиться завдяки мережі «розумних» перетворювачів-інверторів, які обмінюються інформацією в режимі реального часу.

Технологія, яку вже випробували в лабораторних умовах та на 20-метровій ділянці, має численні переваги. Зокрема, повногабаритна акумуляторна батарея для електричного автобуса важить п'ять тонн і коштує близько 300 тисяч доларів. Якщо відмовитися від такої неї, автобус стане набагато легшим і витрачатиме менше енергії. За рахунок цього електроавтобуси будуть вдвічі економнішими за дизельні, а будівництво електрифікованих доріг окупиться дуже швидко.

В майбутньому ізраїльська компанія планує не лише електрифікувати всі дороги в країні, а й поширити цю технологію на європейські країни (Electroad отримала грант на дослідження від Європейського Союзу). Ізраїльтяни також мають намір об’єднати свої технології бездротової зарядки з технологіями отримання енергії з альтернативних джерел.

Джерело: econews.bei.org.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!