Новини

Повернутися до переліку новин

В Мінприроди України презентували мобільне програмне забезпечення EcoFotoFix

23 січня 2014 року під час прес-конференції Всеукраїнського дитячого конкурсу «ЕКОоб’єктив» спеціалісти ДП «Центр еколого-експертної аналітики» презентували унікальне мобільне програмне забезпечення EcoFotoFix.

Дане програмне забезпечення було розроблено для сприяння виконанню загальнонаціональних програм щодо покращення екологічної ситуації в нашій країні фахівцями Міністерства екології та природних ресурсів України та Державного підприємства «Центр еколого-експертної аналітики».

Основна мета його створення - підвищення активізації природоохоронної роботи через різні форми еколого-краєзнавчої діяльності та соціальної активності, громадської свідомості. Окрім того, важливим залишалося  питання привернення уваги до місцевих проблем екологічного характеру, пов’язаних з негативним впливом антропогенних факторів на довкілля.

Дане мобільне програмне забезпечення дозволяє кожному свідомому громадянину при наявності мобільного телефону та доступу до мережі Internet у режимі реального часу сфотографувати негативні екологічні явища (звалища, вирубки, кар’єри, інше) та автоматично відображати їх на карті України.

Використання EcoFotoFix дає змогу розміщувати фото на веб-порталі з високою точністю географічної прив’язки до безпосереднього місця зйомки. Це, в свою чергу, допомагає значно полегшити та пришвидшити роботи по нейтралізації порушень природоохоронного законодавства.

Кожен користувач може викласти необмежену кількість фотоматеріалів. Розробниками також враховано можливість додавання коментарів для більш чіткого окреслення «гостроти» ситуації.

Результати завантаження фотоматеріалів із зазначенням автора та часу зйомки можна простежити на карті України, перейшовши за посиланням http://fotofix.ecoanalitika.com/. Таким чином, реалізовано можливість зручного візуального аналізу подій з розподілом інформації за принципом «ЩО», «ДЕ», «КОЛИ».

Програмне забезпечення EcoFotoFix знаходиться в абсолютно вільному доступі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!