Новини

Повернутися до переліку новин

В Одеській області планують запустити програму поводження з твердими побутовими відходами на 2018-2022 роки

Депутатам Одеської обласної ради запропоновано розглянути і прийняти Програму поводження з твердими побутовими відходами в Одеській області на 2018-2022 роки. Ця програма опублікована на офіційному сайті Одеської обласної ради.

Відповідно до цієї Програми, до кінця 2020 року в кожному місті Одеської області планується будівництво установки для сортування сміття.

Запланована сума для реалізації програми складає 4 млрд 968 млн 260 тис. грн, в тому числі в 2018 році – 88 млн 300 тис. грн, в 2019 році – 1 млрд 778 млн 10 тис. грн, в 2020 – 2 млрд 860 млн 300 тис. грн, в 2021 – 171 млн 300 тис. грн, і у 2022 – 70 млн 350 тис. грн.
Програма передбачає масову закупівлю контейнерів для збору сміття.

Також планують закупити 130 сміттєвозів для всієї області і створити п'ять кластерів (зон) комплексного поводження з твердими побутовими відходами. У цих кластерах повинні збирати, сортувати і утилізувати сміття, використовуючи міжрайонні зв'язки, транспорт і такі обсяги відходів, які дозволять зробити цю діяльність рентабельною.

У 1-й кластер увійдуть Подільський, Балтський, Любашівський, Кодимський, Ананьївський, Захарівський, Окнянський, Савранський райони, де чисельність населення становить 257 тис. осіб, а щорічний обсяг сміття – 69,9 тис. тонн.

2-й кластер складатиметься з Лиманського, Роздільнянського, Березовського, Великомихайлівського, Ширяївського, Іванівського та Миколаївського районів. Тут проживають 296 тис. осіб, які за рік виробляють близько 95,5 тис. тонн сміття.

У 3-й кластер увійдуть м. Одеса, Овідіопольський і Біляївський райони із загальною чисельністю населення 1 млн 270 тис. осіб та річним обсягом сміття 553,8 тис. тонн.

4-й кластер нараховує 289 тис. населення, а річний обсяг сміття – 71,3 тис. тонн. Це Білгород-Дністровський, Арцизький, Саратський, Тарутинський і Татарбунарський райони.
І в 5-й кластер увійдуть Ізмаїльський, Болградський, Кілійський і Ренійський райони, на території яких проживають 284 тис. осіб, які в рік виробляють 111,5 тис. тонн відходів.

На території Одеської області практично всі відходи вивозяться на сміттєзвалища для захоронення, при цьому на сьогоднішні, крім діючого полігону ТПВ в Одесі, жодне звалище не відповідає вимогам санітарних правил і екологічним стандартам поховання, стверджує обласна влада.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.bessarabia.in.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!