Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні вперше запроваджено спрощену та прозору процедуру встановлення тарифів на теплову енергію «не з газу»!

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України розрахувало та оприлюднило на офіційному сайті середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету.

Відтепер органи місцевого самоврядування зможуть встановлювати підприємствам стимулюючі тарифи на тепло з альтернативних джерел на рівні 90% від оприлюднених середньозважених тарифів.

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, на сьогодні створено всі умови для реалізації Закону України «Про теплопостачання», зокрема в частині стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел, що надає поштовх бізнесу для залучення інвестицій у сферу альтернативної енергетики, усуває корупційну складову та робить механізм встановлення тарифів прозорим і прогнозованим.

Враховуючи підвищений «зелений» тариф на електроенергію з біомаси та біогазу, а також стимулюючий тариф на тепло «не з газу», для бізнесу з’являються вигідні умови для будівництва когенераційних установок, які використовують біомасу.

Довідка! Розрахунок середньозваженого тарифу здійснювався на виконання статті 20 Закону України «Про теплопостачання» та відповідно до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 679.  

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!