Новини

Повернутися до переліку новин

Як дізнатися чи є у підприємства ліцензія на поводження з небезпечними відходами?

Відтепер отримати повну інформацію можна у декілька кліків — на національній онлайн-платформі ЕкоСистема. Кожен може зробити QR витяг з Ліцензійного реєстру та завантажити його собі на смартфон або роздрукувати.

Тож вже немає потреби шукати відомості в інтернеті чи писати запити. Уся верифікована інформація доступна 24/7 у зручному форматі.

Нагадаємо, у липні Міндовкілля запустило сервіс, який дозволяє підприємствам онлайн оформити ліцензію на поводження з небезпечними відходами. Після видачі такого документа інформація про компанію автоматично потрапляє у реєстр. Тепер реєстром можуть скористатися і українці та отримати необхідні відомості про суб’єктів господарювання.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, цей сервіс стане частиною інформаційної системи управління відходами, створення якої передбачено нещодавно прийнятим рамковим законом «Про управління відходами». Міністерство вже працює над розробленням такої системи. Вона дозволить державі контролювати повний життєвий цикл кожної тонни відходів — від її утворення, маршруту перевезення до переробки.

З її впровадженням ринок працюватиме прозоро, а українці все менше «знаходитимуть» звалища сміття у лісосмугах, парках, біля власних будинків. У тому числі, і з небезпечними відходами.

Джерело: Міндовкілля

Запрошуємо інженерів і керівників відділів охорони навколишнього середовища на курс підвищення кваліфікації «Управління небезпечними відходами на підприємстві: збирання, зберігання, класифікація та дозвільна документація», що відбудеться 30 квітня 2024 року.

На курсі детально розглянемо: 

  • тимчасове зберігання небезпечних відходів на підприємстві: порядок, вимоги і терміни;
  • класифікація відходів: небезпечні та дзеркальні відходи за Національним переліком ліцензування господарської діяльності: на що звернути увагу здобувачам ліцензії на управління небезпечними відходами;
  • порядок передачі відходів спеціалізованим підприємствам: договори й отримання дозвільних документів;
  • дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів: терміни та порядок отримання відповідно до нового ЗУ «Про управління відходами».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!