Новини

Повернутися до переліку новин

В Ужгороді відкрили «зелений клас» для школярів та студентів

У ботанічному саду Ужгородського національного університету відкрили «зелений клас» для школярів та студентів. 

Локацію, де з початку нового навчального року просто неба, посеред лісу проводитимуть заняття з біології, створила ГО "Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону "ФОРЗА" в рамках проекту FORSOC: «Ліси для суспільства - ліси без бар'єрів» (CBC01013) за фінансової підтримки уряду Словацької Республіки та Норвегії, а також лісової служби Сполучених Штатів Америки.

Незвичайний клас облаштували на свіжому повітрі, посеред лісу встановили місця для сидіння, дошку, на якій можна писати крейдою, а також стенди із цікавою інформацією про міський ботанічний сад, зокрема, його історію, колекції рослин, календар цвітіння.

Примітно, що еко-клас виготовили люди з обмеженими можливостями - представники ГО "Паралельний світ" працювали два тижні. Локація повністю зроблена вручну. 

«Місця для сидіння виготовлені з природних матеріалів, - розповідає голова ГО "Паралельний світ" Андрій Доніченко. – Примітно, що працівник з травмою черепа після цього проекту повірив у свої здібності і пішов далі працювати».

Керівництво ботанічного саду УжНУ радо погодилися на розташування «зеленого» класу. 

«Хоча заняття ще не проводилися, але цей клас вже відвідували школярі з таборів відпочинку: дивилися, читали, проводили екскурсії, - розповідає заступник директора ботанічного саду УжНУ Людмила Омелянська. – Повноцінні уроки з вчителями розпочнуться з початку нового навчального року».

Голова ГО "ФОРЗА" Леся Лойко впевнена що, ставлення до лісу можна змінити через спілкування з громадськістю і навчання дітей. 

«"Зелений клас" покликаний зробити освіту більш інтерактивною, дати можливість вчителям у шкільному та позакласному навчанні використовувати природній простір не тільки для дисциплін про навколишнє середовище, екологію, а й інших, - каже вона. – Реалізуючи спільні проекти з Національним лісовим центром у Словаччині, з яким ми співпрацюємо вже 7 років, намагаємося зменшити інформаційні та фізичні бар'єри до лісу, сьогодні лісове господарство повинне вестися на більш сталих засадах».

У рамках проекту "Ліси для суспільства - ліси без бар'єрів" українські гіди пройшли навчання у Словаччині, створили низку цікавих ігор для дітей, які вчать любити та дізнаватися більше про ліс.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!