Новини

Повернутися до переліку новин

В Японії будуть отримувати енергію з морської води

Вчені Університету Осаки використовували сонячне світло для перетворення морської води в перекис водню, який можна потім використовувати для вироблення електрики. Вперше була досягнута висока ефективність фотокаталізу при виробництві H2O2, щоб використовувати перекис у виготовленні паливних елементів.

Найбільша перевага використання рідкого перекису водню (Н2О2) замість газоподібного водню (Н2) у тому, що в рідкій формі його набагато простіше зберігати при високій щільності. Зазвичай газ Н2 повинен знаходитися або знаходиться під великим тиском, або, в певних випадках, охолоджений до рідкого стану. А рідкий перекис водню зберігати і перевозити під тиском простіше і безпечніше.

Проблема полягає в тому, що досі не було ефективного фотокаталітичного способу виробництва рідкого H2O2. (Є спосіб отримання H2O2, який не використовує сонячне світло, але воно потребує такого обсягу енергії, що це не практично).
«Найпоширеніший на Землі ресурс, морська вода, використовується для виробництва сонячного палива, перекису водню» , — говорить керівник дослідницької групи Шуничи Фукузуми.

Японські вчені розробили новий фотоелектрохімічний елемент, що представляє із себе фактично сонячну клітинку, яка виробляє перекис водню. Коли світло потрапляє на фотокаталізатор, він абсорбує фотони і використовує енергію для запуску хімічної реакції (окислення морської води і редукції О2), в результаті якої виходить H2O2.

Ефективність конверсії такої системи дорівнює 0,28%, що значно менше, ніж у звичайних сонячних елементів. Проте, вчені впевнені, що ці показники можна підвищити, використовуючи найкращі матеріали для створення фотоелектрохімічного елемента. Також вони збираються скорочувати вартість виробництва.

Джерело: infokava.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!