Новини

Повернутися до переліку новин

Валерій Вощевський: Держекоінспекції потрібні зміни

Віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Державній екологічній інспекції України терміново реформувати систему екологічного контролю. Таке рішення прийнято за результатами оперативної наради, що відбулася 6 липня 2015 року в Уряді

«Треба, щоб ми з вами найближчим часом сказали: по-перше, ми розуміємо, як реформувати екологічну інспекцію, по-друге, що ми для цього зробимо та по-третє, які терміни для цього потрібні. Однак, зазначу, що багато часу не має», - заявив Валерій Вощевський.

Голова Держекоінспекції Андрій Заїка запевнив Віце-прем’єр-міністра України, що доручення буде виконано в найкоротший термін.

«А тих працівників екологічної інспекції, хто так працював, треба зупинити. Це повинен бути ваш перший крок. Не можна говорити з людьми для яких основна робота – це «збирання» грошей з бізнесу. Ось це одне із головних завдань, а далі подивитися, які заходи організаційні треба провести, де правова допомога потрібна або залучення громадськості, що в законодавчому плані необхідно реалізувати, щоб ця система працювала по-новому. Також треба звернути увагу на досвід інших країн», - зазначив Віце-прем’єр-міністр. Адже, діяльність пов’язана з контролем екологічної ситуації є надважливою для держави, додав Валерій Вощевський.

Крім того, в ході наради було піднято питання поновлення перевірок високонебезпечних для екології підприємств, які сьогодні безкарно забруднюють навколишнє середовище України, загрожуючи життю мільйонам українців. «Що стосується перевірок?! Навіть, якщо Уряд зараз продовжить заборону на перевірки, то є працюючий механізм – ви виходите на Уряд з пропозицією дозволити провести роботу, яку вважаєте необхідною. Я думаю, що у вас є напрацювання в том напрямку, які об’єкти є особливо екологічно небезпечні, де є проблеми про які сигналізують ті чи інші державні установи та громадськість», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Як приклад, екологічна катастрофа в Харківській області, яка пов’язана із отруєнням ріки Мерла.  Винуватець цієї трагедії досі непокараний у зв’язку із мораторієм.

Зокрема, за словами Валерія Вощевського, якщо мораторій буде подовжено, то потрібна термінова постанова Кабінету Міністрів України, щоб план перевірок Держекоінспекції високонебезпечних підприємств був виконаний.

Урядовий портал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!