Новини

Повернутися до переліку новин

Валерій Вощевський: В Україні має запрацювати принципово нова Державна екологічна інспекція

Під час Урядової наради під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського обговорено шляхи реформування Державної екологічної інспекції України

У ході оперативної Урядової наради Віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський зазначив, що реформування Держекоінспекції – це важлива загальнодержавна подія: «Роботою Державної екологічної інспекції незадоволені всі. Екологічні інспектори реально не контролюють стан навколишнього природного середовища, займаються імітацією діяльності, фактично не оцінюють вплив промислового і комунального забруднення вод, атмосфери, виснаження природних ресурсів та корисних копалин. У всіх на вустах корупційна складова у діяльності екологічних інспекторів. Складають легенди про вартість посади екологічного інспектора. Система внутрішньої організації та менеджменту екологічної інспекції не відповідає викликам сьогодення».

За словами Валерія Вощевського, реформувати існуючу Держекоінспекцію неможливо, потрібно ліквідувати стару Державну екологічну інспекцію та створити принципово нову, яка працюватиме на якісно інших принципах публічності, підзвітності, самостійності, оперативності та об’єктивності. У новій екологічній інспекції будуть працювати нові кадри, які відберуть з випускників відповідних вищих навчальних закладів та які пройдуть спеціальну підготовку.

Передбачається створення нового, єдиного контролюючого органу у сфері охорони довкілля та передача йому всіх функцій контролю у цій галузі, а також зменшення кількості проведення перевірок та підвищення їх ефективності.

«Нова Державна екологічна інспекція має показати ефективну роботу в сфері державного нагляду за дотриманням вимог всього природоохоронного законодавства. Тому до її повноважень повинні перейти частина функцій Державної інспекції сільського господарства, Держрибагентства та Держлісагентства», - повідомив Валерій Вощевський.

«Головним завданням реформування Держекоінспекції України є створення надійної системи, що здатна своєчасно реагувати на сучасні виклики та загрози довкіллю. Разом з цим, ми ставимо за мету зменшити тиск цього контролюючого органу на бізнес, і, звісно, буде викорінено корупцію. Я хочу, щоб робота в новій Державній екологічній інспекції була зрозуміла та результати бути очевидні для всього суспільства, і не виникали запитання навіщо новий екологічний інспектор прийшов з перевіркою, якщо прийшов, значить є питання до дотримання екологічних стандартів, і він не лише має скласти акт, але й надати рекомендації як виправити ситуацію», - поділився планами Віце-прем'єр-міністр України.

Пропонується запровадити європейську систему підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів, і в цілому роботи Держекоінспекції України, тому до підготовки концепції роботи нової екологічної інспекції будуть залучені міжнародні експерти.

Прес-служба віце-прем’єр-міністра

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!