Новини

Повернутися до переліку новин

Вчені винайшли батарейки, які працюють на воді

Інженери з Осакського університету використовували сонце, щоб перетворити морську воду в електрику. Дослідження опубліковане в журналі Nature Communications. Вперше сонячне промінь був застосований для виробництва перекису водню в кількостях, достатніх для використання в паливних елементах.

За словами вчених, перекис водню є більш зручною формою палива, ніж газоподібний водень. Як правило, водень для використання в паливних елементах повинен бути сильно стиснутий або охолоджений при кріогенних температурах до рідкого стану. У той же час рідку перекис водню можна легко зберігати і безпечно транспортувати при високому тиску. Однак до сих пір не було відомо ефективного і практичного способу отримання перекису.

Вчені розробили фотоелектрохімічний осередок, який поєднує в собі властивості сонячної батареї. Коли світло падає на фотокаталізатор, останній поглинає фотони і використовує їх енергію для проведення таких хімічних реакцій, як окислення води і відновлення кисню.

В цілому ефективність системи з переробки сонячної енергії в електрику досягає близько 0,3 відсотка. Це вище, ніж для багатьох інших фотоелементів на основі таких джерел, як просо (0,2 відсотка), проте все ж менше, ніж звичайні сонячні батареї. Дослідники планують поліпшити ефективність на основі використання інших матеріалів.

Джерело: grafa.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!