Новини

Повернутися до переліку новин

Велика двадцятка домовилася про боротьбу з пластиком в океанах

В Японії міністрами охорони навколишнього середовища країн «великої двадцятки» досягнута Угода по скороченню пластикових відходів в світовому океані досягнуто. Але виконувати його будуть добровільно. Повідомляє DW.

Першу міжнародну угоду по скороченню пластикових відходів у світовому океані досягнуто 16 червня на зустрічі G20 в Японії.

«У договорі сформульовані загальні для всіх правила по боротьбі з пластиковим забрудненням», — заявив міністр охорони навколишнього середовища Японії Йосіакі Харада після закінчення дводенної зустрічі, в якій брали участь його колеги з країн «великої двадцятки».

В угоді прописані конкретні заходи проти забруднення пластиковими відходами, передбачена підтримка інновацій в цій галузі і поліпшення наукових методів аналізу і спостереження.

Водночас деякі формулювання угоди залишаються вельми нечіткими, а його виконання буде здійснюватися на добровільних засадах.

Крім того, раз на рік передбачається випускати звіт про те, як просувається робота по боротьбі з пластиковими відходами.

Критика з боку природоохоронних організацій

Угода, досягнута на саміті G20, — лише перший крок до вирішення проблеми, адже недостатньо розраховувати тільки на добровільні дії, заявили в японському відділенні Greenpeace. Необхідно прийняти обов'язкові для всіх правила по боротьбі з пластиковими відходами з чітко прописаними цілями та планом дій.

Щорічно у світовий океан потрапляє майже вісім мільйонів тонн пластикового сміття.

Найбільшу небезпеку становить мікропластик — частинки розміром менше п'яти міліметрів, що проникають в організми морських мешканців і птахів, а отже, можуть потрапляти і в людську їжу.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!